יינניות וייננים בלבן

בהמשך להמלצות על יינות לראש השנה, אז רגע לפני שהסתיו מגיע אלינו, שווה ליהנות מהיינות הלבנים הללו שעשו לנו את קיץ 2012 הלוהט והלח, לקצת יותר נעים

בהמשך להמלצות על יינות לראש השנה, אז רגע לפני שהסתיו מגיע אלינו, שווה ליהנות מהיינות הלבנים הללו שעשו לנו את קיץ 2012 הלוהט והלח, לקצת יותר נעים.
נעמה סורקין, דלתון

יקב דלתון סוביניון בלאן רזרב – ייננית נעמה סורקין
צבע היין שקוף עם גוונים ירקרקים מהנים מאוד.
גם באף וגם בפה יש איזון טוב של פירות טרופים, בעיקר אננס, עם דשא קצוץ טרי. אפטר טייסט מאוד חמאתי. יין ללא חבית, מאוד פריך ומאוד מהנה.
דג בגריל ואפילו גפילטעפיש מעט מתקתק, ישתלבו טוב עם היין.

יקב ססלוב לבן – ייננית רוני ססלוברוני ססלוב, יקב ססלוב
בלנד של 45% גוורצטרמינר, 45% ויונייה, 10% סוביניון בלאן.
ריחות טובים של אשכולית בוסרית, שמאזנת את המתיקות שמגיעה מהאננס, הליצ'י, והגויאבה המדהימה.
יין מרענן שמתאים לסלטים קרים, ומכיוון שרוני צמחונית, לא אגיד שגם לכבד הקצוץ המסורתי הוא יהיה נפלא.

יקב צ'ילאג ויונייה – ייננית אורנה צ'ילאגאורנה צ'ילאג
צבע זהב צלול, ריח של ליים וגרדת לימון, משתלבים טוב עם מתיקות האופינית לזן הזה.
יין עם נוכחות מאוד ברורה. גוף טוב ואפטר טייסט שהחבית מורגשת בו, מה שהופך אותו למאוד ייחודי ומעניין.
דגים, דגים ועוד פעם דגים עם היין הזה.

יקב סומק שרדונה – ייננית הילה דהאן הילה דהאן, יקב סומק
שרדונה עוצמתי ומאוד מעניין. תסיסת התירוש נמשכה חודש וחצי בטמפרטורה נמוכה, ולאחר מכן הועבר הנוזל לחבית עץ אלון למשך שנה.
היין בעל ניחוחות עוצמתיים של פרי בשל, בעיקר אפרסק לבן, אשכולית בשלה, ומעט ליים בקצוות בפה.
התפוח והמלון הכתום עם מעט ליצ'י, מעניקים חמיצות נפלאה ומאוזנת .
תקופת העץ הארוכה העניקה גוף טוב עם טעמים קלויים של אגוזים.
יין נפלא. דגים, בשרים קרים ולחם טוב ליד.

יקב צרעה נווה אילן לבן – יינן ערן פיקערן פיק, יינן יקב צרעה
ענבי השרדונה תססו בחביות העץ וחלקם בנירוסטה ללא תסיסה מלולקטית, והתוצאה בהתאם.
אף מינרלי מאוד, חד, שמעניק ריחות טובים. בפה היין מאוד מאוזן וממלא את החייך בטעמים מאוזנים של פירותיות דחוסה עם חמיצות וקריספיות מאוד מרעננת. שברתי את הראש עם איזה אוכל להגיש אותו. כאשר הבנתי שהיין הזה צריך בשר לידו האושר היה גדול. ואכן נתח עבה של רוסטביף עסיסי שומני קצת היה פרטנר מדהים ליין הזה. יין שלקח בקלות את המנה שאופיינית ליין אדום.
אושר גדול היין הזה.

יקב כרמי יוסף BRAVDO שרדונה – ייננים פרופ' עודד שוסיוב ופרופ' בן עמי ברבדו
פרופ' בן עמי ברבדו (מימין) ופרופ' עודד שוסיובצבע קש צהוב, מבריק וצלול. באף יש המון אננס טרי מוצק עם וניל בקצוות.
בפה היין מאוזן ומעניק גם מתיקות טרופית אופיינית לברבדו, וגם חמיצות טובה.
אפטר טייסט קרמלי מאוד מענג.

יקב גבעות גופנה – יינן שיבי דרורישיבי דרורי, יקב גבעות
80% ענבי שרדונה 20% ענבי קברנה סוביניון.
שיטה מענינת וייחודית להוסיף תירוש של קברנה סוביניון אדום לשרדונה הלבן. היין ללא תסיסה מלולקטית, ושהה כ- 5 חודשים בחביות עץ. גוף מורכב.
יין סמיך עם ניחוחות טובים של פרי הדר, תפוח ירוק ומעט וניל בקצוות. טעמים עשירים של אפרסק לבן ושיזף סגול.
יין מאוד פריך עם אפטר טייסט שיודע להעביר את טעמי החבית המעט קלויה.
יין למאכלי בשרים קרים ועופות מהגריל. יופי של יין.

יקב הר אודם שרדונה – ייננים אדם וישי אלפסימשפחת אלפסי, יקב הר אודם
ענבי השרדונה נבצרו בשני אזורים שונים: גבעת ישעיהו באזור עמק האלה, ונוה אטיב בחרמון; שהעניקו ליין איזון מדהים.
מתיקות עדינה לצד חמיצות נפלאה. ריח מתקתק עם ריח חמאה מומסת.
יופי של יין. אוסובוקו טלה עם ירקות שורש. וואו.

מיכה ועדיה, יקב הרי גליל
יקב הרי גליל סוביניון בלאן – יינן מיכה ועדיה
צבע היין בהיר עם בהיקות עדינה של ירוק. באף יש המון אגס ירוק מוצק, קיווי, ורק בקצוות מקבלים את הדשא הקצוץ האופייני.
בפה היין חד ומאוד מאוזן. מתיקות קלילה ולא מעיקה לצד חמיצות טובה.
יין מאוד חמאתי שמעניק אפטר טייסט ארוך ומושלם.
חריימה חריף. כן, העגבנייה פה עושה טוב ליין.

יקב וילה וילהלמה גרנד שרדונה – יינן עמרם סורסקי עמרם סורסקי, וילה וילהלמה, צילום wines-israel
השרדונה הכי עוצמתי שיש היום על המדפים. יין מאוד מורכב, מאוד מיוחד, יין שלא מתאים לכל אחד.
לא בטוח שחובבי השרדונה הקלאסי יתחברו ליין הזה, וסביר שלא יבינו אותו.
ההרגל שהעניקו לנו מספר ייננים ישראלים לשתות שרדונה פירותי מאוד עם ניחוחות של מטהרי אוויר, פשוט סותר לחלוטין את השרדונה של וילה וילהלמה, בו מתייחסים לענב הזה בכבוד הראוי לו.
השרדונה של וילה וילהלמה מורכב, אלגנטי, ומאוד דומיננטי בטעמי היישון בעץ. חמאתיות נפלאה וטעמי פרי מאוד מגובשים של ענבים טובים.
היין צריך אוכל, דורש אוכל אפילו. פילה בקר, סינטה טובה, ואם בקינוח עסקינן אז טארט טאטן. שאפו.

יקב יפו שרדונה – יינן סטפן צלניקרסטפן צלניקר, יקב יפו
85% שרדונה, 15% סוביניון בלנק.
צבע בהיר עם ירקרקות בשוליים, ריחות טובים של מלון כתום אגס בוסרי ומעט פרי הדר, טעמים טובים ונקיים של פירות מוצקים עם חמיצות טובה.
העץ מורגש היטב באפטר טייסט עם שילוב טוב של וניל ומעט חמאה מומסת.
יין אלגנטי שמתאים למאכלי דגים ובשרים קרים.

יקב פלטר גוורצטרמינר – יינן טל פלטרטל פלטר
יין חצי יבש עם ארומות נקיות של דבש בהיר וליצ'י.
בפה יש מתיקות טובה. אפטר טייסט מענג של שקדים לבנים טחונים.
יופי של יין. מתאים לקינוחים, ובעיקר לעוגות ועוגיות יבשות.

יקב פלם פלם בלנק – יינן גולן פלםגולן פלם, יקב פלם, צילום wines-israel
58% סוביניון בלנק, 42% שרדונה.
צבע בהיר צלול. ריחות רעננים של פרי הדר מעט בוסרי שמעלים חיוך על הפנים. טעמי פרי מוצק של אפרסק לבן, משמש, תפוח ירוק.
היין מאוד רענן ומאוד פרשי. בכלל, יין משמח היין הזה של פלם, באמת יין טוב.
את היין הגשתי עם תאנים ואפרסקים אפויים בתנור עם גבינת רוקפור עדינה מעל, לצד פילה דג לוקוס צרוב במחבת. אני מרשה לעצום את העיניים ולדמיין את האושר. בלי ריר בבקשה.
שאפו גולן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר