יקבי ברקן לדרך היין ומסעדות מובחרות: בלנד שלושה זנים במהדורה מוגבלת

ביקב אומרים כי ברקן גרנד קלאסיק 2007 נוצר מתוך גישה רעננה ועדכנית לעשיית יין; יינות מזנים שונים, מכרמים מובחרים, אשר יושנו באופן מתוחכם ויוצרים יחדיו יין המייצג שילוב מדויק בין בשלות ומורכבות, לאנרגיה המתפרצת של יין צעיר ונמרץ

יקבי ברקן ייצרו במיוחד עבור רשת חנויות דרך היין ומסעדות מובחרות, בלנד שלושה זנים במהדורה מוגבלת הנקרא ברקן גרנד קלאסיק 2007 .

ביקב אומרים כי ברקן גרנד קלאסיק 2007  נוצר מתוך גישה רעננה ועדכנית לעשיית יין; יינות מזנים שונים, מכרמים מובחרים, אשר יושנו באופן מתוחכם ויוצרים יחדיו יין המייצג שילוב מדויק בין בשלות ומורכבות, לאנרגיה המתפרצת של יין צעיר ונמרץ.

גרנד קלאסיק הינו בלנד של ענבי קברנה סוביניון (50%), שיראז (30%) ומרלו (20%), מכרמים מובחרים בגליל העליון ורמת הגולן. 
כרמים אלה ניבים באופן סדיר יינות המשמשים את יקבי ברקן ליצירת יינות סדרת רזרב הזניים, ולעתים אף ליינות המובחרים ביותר של היקב. 

רוב היינות, למעט מחצית מיין הקברנה, יושנו בחביות אלון משימוש שני או שלישי. יין השיראז, שנבצר ברמת הגולן, יושן בחביות כמעט חדשות, ששימשו לפני כן להתססת שרדונה. בבחירת החביות ניתנה עדיפות לאלון צרפתי.
מחציתו השנייה של הקברנה, המהווה רבע מסך היין, יושנה במקביל במיכל נירוסטה, תוך שימוש מושכל בטכנולוגיית ה- micro-oxygenation; זאת על מנת לאפשר למרכיב זה להתפתח מבחינת מבנה ותחושת-פה באופן דומה ליינות שבחבית, אך ללא השפעת עץ האלון על אופי הפרי.

מתוך כוונה להימנע מהשפעה ניכרת מדי של האלון וכדי לשמר ביין נמרצות צעירה, יישון זה נמשך שמונה חודשים בלבד. לאחר שנמזגו היינות, הם שהו חודשיים נוספים במיכל נירוסטה, ללא מגע אלון או חמצן, לצורך הרמוניזציה של מרכיבי היין בטרם למילוי.

דרך עשייה מתוחכמת ומאופקת זו הניבה יין עשיר, שופע פרי חם ומתובל, אך עדיין צעיר למדי באופיו, עטוי במסגרת קלילה של ניחוחות אלון אלגנטיים. ליין גוף בינוני ומבנה טאנינים מוצק אך עגול והרמוני, עם תחושת פה רכה ומתיקות נעימה בסיומת, אשר אינה נובעת מסוכר שיורי אלא מאופי הפרי. היין שלם ואלגנטי, ומספק חווית שתייה מענגת ביותר כעת ובשנים הקרובות.

מחיר לצרכן: 59.00 ₪
 
להשיג בלעדית ברשת חנויות "דרך היין" ובמסעדות נבחרות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר