fbpx

יקבי ברקן מציגים את הסנוניות הראשונות מבציר 2006: ברקן רזרב אמרלד ריזלינג, ברקן קלאסיק שיראז רוזה

היינות הראשונים של בציר חדש הם יינות לבנים ויינות רוזה. אלו הם יינות שאינם דורשים יישון בעץ או תהליכי ייצור מורכבים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

יקבי ברקן מציגים את הסנוניות הראשונות של בציר 2006. כמו תמיד, היינות הראשונים של בציר חדש הם יינות לבנים ויינות רוזה. אלו הם יינות שאינם דורשים יישון בעץ או תהליכי ייצור מורכבים.
היינות החדשים הנם משתי סדרות: ברקן רזרב אמרלד ריזלינג, וברקן קלאסיק שיראז רוזה.

ברקן רזרב אמרלד ריזלינג 2006
מקור הענבים של יין זה הנו מחלקה בודדת של כרמי היקב באזור דן. היין תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה. תהליך ייצור זה, ללא מגע עץ, שימר את רעננות הארומות הייחודיות לזן.
היין מאופיין בארומות מוסקטיות מתוקות וריחות פרחי בר ופריחת הדרים.
ליין גוף קל עד בינוני, עם טעמי פרי עזים וטריים המלווים בטעמי ליים ותחושה מינרלית.
מחיר מומלץ לצרכן: 42 ₪.

ברקן קלאסיק שיראז רוזה 2006
יין יבש זה הופק מענבי שיראז שנבצרו מגפנים צעירות בכרם היקב בחולדה.
דגש מיוחד הושם על מועד הבציר. הענבים נבצרו כשהם בהבשלה מלאה המאפשרת התפתחות מלאה של טעמיהם, אך תוך הימנעות מהבשלת יתר. הבציר החל בשעות הבוקר הקרירות, כאשר הענבים מובלים מיידית ליקב, במרחק מאות מטרים מהכרם.
היין שהה במיכלים תקופה נוספת בת 3 חודשים, במהלכם צבעו התייצב לכדי גוון ורדרד בוהק, ואילו מרכיבי הארומה שבו התפתחו והתעשרו. לאחר תהליכי הצללה וסינון קצרים הוכנס היין לבקבוקים.
לברקן קלאסיק שיראז רוזה 2006 צבע ורוד וארומות רעננות של דובדבן, נקטר שזיפים וחבושים. זהו רוזה יבש, פירותי, ובעל חמיצות פריכה ונעימה.
מחיר מומלץ לצרכן: 29 ₪.

להשיג ברשתות השיווק ובחנויות היין המובחרות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה