יקבי ברקן מציעים מארז סופרייר חגיגי לחג

מרלו סופרייר בציר 2000, ופינוטאז' סופרייר בציר 2002 באריזה מהודרת. מחיר מומלץ: 400 ש"ח

יקבי ברקן מציעים לחג הפסח, מארז יין חגיגי הכולל 2 יינות מסדרת סופרייר היוקרתית:
מרלו סופרייר בציר 2000, ופינוטאז' סופרייר בציר 2002 באריזה מהודרת.
מחיר מומלץ לצרכן: 400 ש"ח.

על יין המרלו סופרייר 2000:
סופרייר מרלו 2000 משוייך לקטגורית יינות הבוטיק. הטיפול ביין מראשיתו מוקפד ביותר: ענבי המרלו זכו לטיפוח ייחודי עוד בשלב הצמיחה בכרם. היין עשוי מבציר ידני של ענבי המרלו המשובחים ביותר שנבצרו בסוף ספטמבר 2000, מחלקה מובחרת בכרם שבבעלות יקבי ברקן בגליל. בציר זה איכותי במיוחד, בזכות העובדה שהחלקה הניבה יבול נמוך במיוחד בשנה זו .
האשכולות נבחרו בקפידה והותססו בציוד המתקדם בעולם – במיכל מסוג "רוטור פרמנטור" ROTOR FERMENTOR, בטמפרטורה של 26 מעלות צלסיוס.
בתום התסיסה הועבר היין לחביות עץ אלון צרפתי חדשות – "בריק" BARRIQUE , לתקופת התיישנות של 18 חודשים.
לאחר הוצאת היין מן החביות, נמזג לתוכו קברנה סוביניון בשיעור של 10%, במטרה להעצים את תחושת החיך ומורכבות הטעם.
ביוני 2002, לאחר סינון מינימלי, בוקבק היין והועבר להמשך התיישנות במרתפי היקב בתנאי בקרת טמפרטורה, אור ולחות אופטימליים.
אד זלצברג – היינן הראשי פיקח אישית על כל תהליך עשיית היין.
ליין מרלו סופרייר צבע אדום בורדו עמוק והוא בעל ארומה המשלבת ריח פירות יער בשלים, פלפל שחור וסיגליות. אלה מתמזגים בריחות חבית עץ, טבק ושוקולד.
היין עשוי בקפידה, עשיר ומורכב, בעל טנינים בשלים ופריכים עם טעמי שזיפים, פלפל וקפה. ליין סיומת ארוכה ומלאת פרי. טווח התיישנות: חמש שנים לפחות, כאשר הוא הולך ומשתבח עם הזמן. מכיל 13% אלכוהול.

על יין פינוטאז' 2002:
לקראת בציר 2002 הוחלט ביקב ברקן להקצות חלק קטן מחלקת הפינוטאז' שבכרם תל-צפית לטובת ניסוי שמטרתו להגיע לענבים מרוכזים, בשלים ועשירים ככל שתנאי הבציר מאפשרים.
היבול בחלקה זו דולל בשני שלבים, דילול שריגים מוקדם ודילול אשכולות בשלב הבוחל. היבול הסופי עמד על פחות מ-800 ק"ג לדונם. הניסוי חייב גם התאמת משטר השקיה מיוחד, באופן שימנע מהגפן לפצות על הדילול בהגדלת הגרגר. הבציר, בסוף אוגוסט, הביא ליקב בדיוק את הפרי לו קיווה: גרגרים קטנטנים ושחורים, עשירים בסוכר ענבים (25-26 בריקס) וטעמי פרי שחור מרוכז.
התסיסה עצמה לא הייתה שונה מהותית מזו של תסיסת הענבים האדומים, למעט מספר ימים נוספים של השריה על הקליפות במיכל מסוג רוטופרמנטור.
היין התבלט כעשיר, מרוכז ומיוחד כבר בימיו הראשונים. טעימתו לא הותירה מקום לספק: יין כזה צריך אלון חדש ואיכותי, כדי להתפתח למלוא הפוטנציאל הגלום בו. אופיו של הפרי, מעושן- מתקתק, כיוון אותנו לבחור בחביות שרובן מאלון אמריקאי, וכן שתי חביות מאלון צרפתי, לחיזוק מבנה היין ומורכבותו.
לאחר 14 חודשי יישון, חשו ביקב שהיין הגיע לנקודה של איזון הרמוני בין הפרי הייחודי וטעמי האלון. היין הוצא מהחביות ובוקבק לאחר שהייה קצרה במיכל.

ניתן להשיג ביקב ובחנויות היין המובחרות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר