במקום הכמעט הכי יפה בארץ (מצטער, תל אביב עדיין יותר יפה בעיניי), נמצא יקב אמפורה במושב בכרם מהר"ל, בחוות מקורה שבלבו של הכרמל המערבי. היקב מאובזר בכל הציוד הכי חדיש ושוכן במבנה עתיק מדהים, שאוטוטו עובר שיפוץ לטובת פתיחת מרכז מבקרים ייחודי.

ציפור קטנה לחשה לי כי ביום שישי עומדים הייננים ד"ר ארקדי פפיקיאן ואלון דומבויה, לבקבק יינות חדשים, ואני ניצלתי את ההזדמנות לבוא ולטעום את היין שיוצא מהחביות טרם כניסתו להלם (Bottle shock). היינות ינוחו להם בבקבוק מספר שבועות או חודשים, ואז ייצאו לציבור הרחב.

אני מקווה שעד 9 באפריל היינות יהיו מוכנים, ואולי יהיה אפשר לטעום אותם בפסטיבל היין האזורי בגני רמת הנדיב – פסטיבל ראשון ייחודי המאגד את יקבי האזור המשובחים לטעימה של יינות מיוחדים, ביוזמה וארגון של רותי בן ישראל.

היין הראשון שטעמתי יוצר בקורס יין שמעבירים יינני היקב, והם ביקבקו כ- 1700 בקבוקים של 2014 BLEND COURSE.
הבלנד מורכב מ- 50% קריניאן, 20% גרנאש, 20% מורבדר ו- 10% אליקנטה.
הגבה קצת מורמת, כי מדובר בבלנד ייחודי משהו. מאיפה לעזאזל מצאתם אליקנטה? זה ענב שמשמש בדרך כלל בבלנדים לתוספת צבע ייחודית מאוד כהה, וגם המיץ של הענב כהה ולא רק הקליפה הבשרנית.
כשטועמים ענב אליקנטה חשים בטעמי ערמון ואגוז קלוי. ענבי המורבדר מאופיינים בריחות עצומים של פירות כהים, ניחוחות עשבוניים, פלפל שחור ותימין. בפה מקבלים טעמי בשר מעט מעושן. תוספת גרנאש לבלנד תעניק פירות יער מתוקים, והקריניאן ייתן את הגוף.
אז רגע לפני הלם הבקבוק, קיבלתי לטעימה את היין הזה.
היין בעל ניחוחות עשירים מאוד של פטל שחור ואוכמניות. בקצוות מעט שוקולד ומוקה. האיזון ביין הזה מדהים, עם עפיצות חזקה אך יושבת טוב בחלל הפה. יין בשל ועמוק.
לסיכום: מדובר בבלנד ייחודי מורכב מאוד, בטעמים של פרי שחור שמורגש דווקא בחך האחורי ולא הקדמי. אפטר טייסט ייחודי של טרגון וקליפת תפוז.
יופי של יין, שיתומחר בסביבות 135-150 ₪. הייתי רוצה לראות את היין הזה במחיר של 110 ₪. אז הוא היה בקטגוריה של VFM – value for money.

סוביניון בלאן 2013
יש די הרבה סגנונות של סוביניון בלאן, החל מהגרסה הדרום אפריקאית, דרך הצ'יליאנית, הצרפתית, אוסטרליה כמובן, ניו זילנד, ולי יצא אפילו לטעום את הסגנון הרומני והמולדבי.
כשטעמתי את סוביניון בלאן 2013 של אמפורה, ניסיתי למתג אותו על פי המוכר, אולם היין מעט תעתע בי, כי הרגשתי חמאתיות של שרדונה באפטר טייסט והכל התבלבל לי בפה.
צבע היין ירוק בהיר, ובערסול הכוס רואים היטב פסים ירוקים מאוד מהנים. טעמי אשכולית עם מעט דומדמניות, מתמזגים נפלא עם החמיצות שהיין מעניק בפה.
היין מרוכז ועשיר, אבל עם רעננות יוצאת מגדר הרגיל. יש תחושה של דקירות בבליעה, מה שלכאורה מעיק, אולם החמאתיות השרדונית שהרגשתי פשוט מעניקה לדקירה הזו תחושה מרתקת. האפטר טייסט הדרי מאוד נדיב.
היין עדיין לא תומחר. סוביניון בלאן 2012 תומחר ב- 95 שקלים. במידה והמחיר לא ישתנה, אז הוא ללא ספק VFM.

בלאן דה נואר 2013
בלנד בורדולוזי, שהושרה על הקליפות למספר שעות והתקבל יין בצבע סלמון מקסים. באף יש ניחוחות עדינים של פטל עסיסי ומעט לחם קלוי. בפה פירות יער עדינים ומרקם מאוד קטיפתי.
היין כרגע מוגדר יבש, אף על פי שהמתיקות ממש על הקצה של החצי יבש. ימים יגידו.
לא יכולתי שלא לפנטז לקבל את היין הזה עם בועות שמפניה קלילות. יופי של יין.
היין עדיין לא תומחר. הבלאן דה נואר 2012 תומחר ב- 65 שקלים. במידה והמחיר לא ישתנה, הוא ללא ספק VFM.

לסיכום: כיאה ליקב בוטיק מוביל, הייננים של אמפורה דואגים לספק לחובבי היין לא רק יינות בומבסטיים, כפי שהיקב מאופיין בהם. היינות החדשים אותם טעמתי, הם יינות של יום יום, המותאמים בדיוק לקיץ שהולך ליפול עלינו במלוא חומו.
סוביניון בלאן מרענן, בלאן דה נואר מורכב ומרתק, והבלנד קורס שהוא יין קל יותר ומתאים למגוון רחב של מאכלים.