יקב בן חיים – גם חתונה וגם השקה

יקב בן חיים קיים ביקב הממוקם בכפר אז"ר, השקה מיוחדת של יינות "סדרת הדגל" קברנה סוביניון ריזרב וגרנד ריזרב מבציר 2003.
את ההזמנה לאירוע עיצבה קרן בן חיים, רעייתו הטרייה של איתי בן חיים, יינן היקב המשפחתי.
אך בטרם הגענו ליינות הנהדרים הללו פתח איתי ברוזה 2004 – ו יין אדמדם עשוי מענבי קברנה סוביניון מאזור מרום הגליל, יין חצי יבש בעל טעם פירותי שהוגש לנו לטעימה מקורר וצונן. היין נוצר לפי השיטה הצרפתית הקלאסית SAIGNEE. היין כשר, עם 13% אלכוהול ובעל מתיקות פרי אופיינית.

מכאן עברנו לטעימת השרדונה 2004 העשוי מענבי שרדונה מהכרם שבבעלות היקב על הר מירון באזור מרום הגליל. זהו יין לבן יבש שמופק אף הוא בשיטה צרפתית הנקראת SUR-LIE. היין יושן במשך 10חודשים בחביות עץ אלון חדשות שנבחרו בקפידה.
ליין ארומה טיפוסית של פרי טרופי אגס צעיר ירוק, טעמ,י עץ החבית, שמץ חמאה ואולי נימה של טעם אפרסק. היין עדין ויש לו רעננות שהתאימה לשמש השוקעת ולהסבה סביב השולחן שפתח עבורנו איתי מחוץ ליקב, בעוד קרן רעייתו הטרייה מילאה את השולחן בתקרובת טרייה של ירקות וגבינות מכל טוב.

המשכנו עם הפינו נואר 2003- יין עדין עם מרקם פירותי מודגש ועשיר. נוכחותו בחיך מורגשת ומרשימה. הוא עשוי מ-85% פינו נואר מאזור הרי יהודה ושילוב ענבי מרלו מאזור הכרמל, שיושן 14חודש בחבית עץ אלון שהעניקה ליין נוכחות ואלגנטיות. לאוהבי הפינו מובטחת הנאה.

מכאן לקברנה סוביניון "מסורת" – TRADITION. זהו יין שהתיישן 14 חודש בחביות עץ אלון. עשוי מבלנד של 88% קברנה סוביניון, 7% מרלו, 5% פטיט סירה יין. יבש מענבי כרמי היקב במרום הגליל. טעמי דובדבן שחור, ושזיף יבש, גוף מלא ועמוק עשיר בטעמים וניחוח צבעו סגול רובי כהה ועשיר. יין זה זכה ב-2004 בתחרות טעימות של "יין וגורמה" בתעודת הצטיינות, ואף זכה להיות מדורג בקרב 10 הגדולים בטעימה.

עברנו מכאן לקברנה סוביניון ריזרב 2003. זהו יין אלגנטי, מורכב, גוף מלא, שיושן 20 חודש בחביות עץ אלון איכותיות ומשובחות. היין עשוי מענבי קברנה סוביניון מאזור מרום הגליל, מורכב מ-88% קברנה, 7% מרלו, 5% פטיט סירה, וההרכב יוצר יין מעניין- אהבנו.

קברנה סוביניון 2003 גרנד ריזרב – גולן, עוזר היינן, מזג מבעוד מועד את היין לדיקנטר לכשעה. זהו יין אלגנטי מסדרת הדגל האיכותית ביותר של היקב. הוא עשוי 85% קברנה סוביניון, 10% מרלו, ו-5% פטיט סירה. היין שהה 26 חודש בחבית, וההתיישנות מורגשת. טנינים רכים וטעם מורכב עשיר בניחוח. צבע עמוק אדום בורדו כהה וגוף עשיר ומלא. גולן עוזר היינן מאמין כי ליין פוטנציאל התיישנות והשתבחות של עד כ- 7 שנים, שרק יעשו לו טוב. טעמנו מהיין והתמוגגנו. היין טוב עכשיו, ולבטח ייטיב בעתיד. זה היין המשובח בשורת היינות שטעמנו, ומאידך הוא עומד בכבוד בהגדרתו כגרנד ריזרב.

ולסיום, על מנת להמתיק את הפרידה מהמארחים הנפלאים, טעמנו מוסקט 2004 – יין מחוזק וחגיגי. שיושן 12 חודש בחביות עץ אלון, בעל מתיקות טבעית ועדינה עם ארומת פרי דומיננטית. 16% האלכוהול יורדים בגרון לבטן ומעניקים חמימות קלה ונעימה – יופי.

לאיתי ולקרן ולמשפחת יקב בן חיים – תודה על הערב ועל החגיגה שיצרתם עם קבוצת היינות, שלכל מהם אמירה משל עצמו. אהבנו את האווירה הקלילה והלא מעונבת שיצרתם בחום הלב ולבביות האירוח.
לחיים, ושוב מזל טוב לנישואיכם.








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה