יקב הרי גליל חונך יינות מתיישנים: יראון 2000 ויראון 2001

הרי גליל יראון 2000 עשוי מ- 60% קברנה סוביניון ו- 40% מרלו. צבעו אדום עמוק, אף מורכב המשלב ניחוחות דובדבן בשל וגרגירי יער עם תווים של שוקולד מריר, עשבי תיבול, וניל ועץ אלון יין עשיר בעל גוף מלא וסיומת ארוכה של גרגרי יער ואלון

יקב הרי גליל חונך יינות מתיישנים: יראון 2000 ויראון 2001.

הרי גליל יראון 2000
אזור גידול: הרי הגליל העליון, בחלקו הצפוני של אזור גידול היין "גליל".
היין עשוי מ- 60% קברנה סוביניון ו- 40% מרלו.
צבעו אדום עמוק, אף מורכב המשלב ניחוחות דובדבן בשל וגרגירי יער עם תווים של שוקולד מריר, עשבי תיבול, וניל ועץ אלון יין עשיר בעל גוף מלא וסיומת ארוכה של גרגרי יער ואלון.
16 חודשי יישון בחביות אלון צרפתי, כרבע מהן חדשות.
בציר 2000 החל אחרי חודש יולי החם ביותר שידע היקב, והסתיים ימים ספורים לפני גשמי אוקטובר העזים ביותר שרשמו ביקב אי פעם. תנאי מזג האוויר במהלך הבציר איפשרו קליטה רציפה ואחידה של פרי לכל אורכו. חשיפה טובה של הפרי ויבולים נמוכים מהממוצע עודדו ריכוז טעמים וצבע יוצא דופן.
מוצע להגיש בטמפרטורה של 18-20C ליד מנות בשר כמו שוק טלה בעשבי תיבול או נתח סינטה צלוי, או גבינות בשלות ופיקנטיות.
היין ימשיך וישביח במהלך חמש – שבע השנים הקרובות, והוא עתיד להתיישן היטב עשר שנים ויותר אם יאוחסן כראוי.

הרי גליל יראון 2001
אזור גידול: הרי הגליל העליון, בחלקו הצפוני של אזור גידול היין "גליל".
היין עשוי מ- 78% קברנה סוביניון ו- 22% מרלו.
צבעו אדום עמוק, אף בשל ומורכב של ריבת דובדבנים וגרגרי יער, עם רבדים של קקאו, אקליפטוס, וניל ועץ אלון.
יין עשיר מאוזן ואלגנטי בעל גוף מלא טאנינים מהוקצעים ומרקם משיי.
16 חודשי יישון בחביות אלון צרפתי, כרבע מהן חדשות.
גשם אביבי שירד בזמן פריחת הגפנים גרם לירידה משמעותית ביבול הענבים. החורף והאביב היו חמים מהרגיל, ועשו יד אחת עם היבול הנמוך כדי להקדים את מועד תחילת הבציר. מאידך, טמפרטורות נמוכות מהרגיל במהלך הקיץ גרמו להאטה בבציר ולפרישתו על פני למעלה מ- 10 שבועות. היבול הנמוך והקיץ המתון תרמו להבשלה מצוינת ולאיכות פרי גבוהה.
מוצע להגיש בטמפרטורה של 18-20C כליווי למנות בשר עשירות כמו קדירת טלה בירקות שורש, או פילה בקר ברוטב יין אדום. מתאים עם גבינות בשלות ופיקנטיות.
היין ימשיך וישביח במהלך חמש – שבע השנים הקרובות, והוא עתיד להתיישן היטב עשר שנים ויותר, אם יאוחסן כראוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר