יקב הרי גליל חונך שני יינות מבציר 2006: הרי גליל רוזה והרי גליל סוביניון בלאנק

יקב הרי גליל חונך שני יינות מבציר 2006: הרי גליל רוזה והרי גליל סוביניון בלאנק.

הרי גליל רוזה 2006 – יין יבש רענן וארומטי בעל צבע ורוד עם גווני פרח הלילך. באף ריחות תות שדה טרי, רימונים, תבלין ועלי ורדים. חומציות היין טובה ומאוזנת. היין צלול מרקם, שופע ונעים. הסיומת פירותית ומרעננת.
היין יוצר מענבי סנג'ובזה – 55%, קברנה סוביניון – 20%, וענבי סירה – 25%. מומלץ להגישו קר בטמפרטורה של כ- 8-10 מעלות.
זהו יין אידיאלי של קיץ ויתאים לארוחה קלילה. היין ילווה היטב מנות פסטה, פיצה, ודגים על האש.
ענבי הסנג'ובזה נבצרו ידנית ונסחטו מיד עם הגעתם ליקב. המיץ קיבל "טיפול לבן" של הצללה סטטית במשך 24 שעות ותסיסה קרה ב- 14 מעלות.
מענבי הקברנה סוביניון ומענבי הסירה יוצר רוזה בשיטת ה"דימום". ממיכלי תסיסה אדומה הופרשו מספר שעות לאחר קליטת הענבים, אחוזים בודדים של מיץ אשר הותסס בנפרד. כבר עתה היין שתי ונמצא עתה בשיאו בארומות ובטעמים, והוא יתיישן היטב כשנתיים בתנאי אחסון נאותים.
35 ₪ מחירו לצרכן, ויש כאן בפירוש תמורה טובה למחיר ובמיוחד לערב הפסח.

הרי גליל סוביניון בלנק 2006 – יין זני ארומטי ועוצמתי. ליין חומציות טובה, והתחושה בפה היא של יין מאוזן. באף ניחוחות פירות הדר, אגס עם נגיעות טרופיות של קיווי. ברקע עשבוניות קלה של דשא קצוץ ומינרליות נעימה. הסיומת ארוכה ורעננה.
הענבים ליין נבצרו ועברו סחיטה עדינה על אשכולות שלמים. התסיסה נמשכה כשלושה שבועות, והתנהלה בקפידה בטמפרטורות משתנות בין 12-18 מעלות, עם שימוש במספר זני שמרים שונים. מיד בתחום התסיסה הופרד היין ממשקעיו הכבדים, ונשמר מספר חודשים במיכלי נירוסטה על משקעי שמרים קלים.
היין הזה מתאים כאפריטיף קר ומרענן, והולך טוב בימות הקיץ החמים. היין ילווה מנות דג צלוי, פסטה ברוטב קיצי, ופרגיות מתובלות.
את היין הגישו מצונן וקר בטמפרטורה של כ- 8-10 מעלות, ועד לפתיחה אחסנו אותו במקום קריר וחשוך.
ליין כושר התיישנות לשנתיים לפחות בתנאי אחסון נאותים.
גם את הסוביניון בלנק של הרי גליל תקבלו במחיר הוגן ושפוי המתאים לכל כיס של 38 ₪; תמורה טובה למחיר, ובמיוחד לערב הפסח.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה