יקב טוליפ השיק יינות חדשים באירוע חגיגי

בדבר אחד הייתי בטוח בדרך ליקב טוליפ היום אחה"צ: המקום היפהפה אליו אני נוסע, האנשים המקסימים של יקב טוליפ בני משפחת יצחקי, ואלה המקיפים אותם סביב המקום המיוחד הזה הנקרא כפר תקווה

כשיצאתי מהבית היום בדרכי לצפון לאירוע השנתי של יקב טוליפ לחגיגת חנוכת היינות החדשים של היקב, תהיתי האם העננים האפורים שמילאו את השמים וטפטוף הגשם הטורדני על שמשת הרכב, יעיבו על השמחה וידירו מבקרים מלהגיע לאירוע.

בדבר אחד הייתי בטוח: המקום היפהפה אליו אני נוסע, האנשים המקסימים של יקב טוליפ בני משפחת יצחקי, ואלה המקיפים אותם סביב המקום המיוחד הזה הנקרא כפר תקווה.

כפר תקווה הוא מקום קסום – מין ישוב כפרי ברומו של הר שהוקם לאנשים בעלי צרכים מיוחדים, המהווה מודל ייחודי בעולם לקהילה שיתופית בה אדם עם מוגבלויות וצרכים מיוחדים יכול להתפתח ולממש יכולות. היקב ומשפחת יצחקי מעניקים לאנשים מתוך קהילה זו את האפשרות לעבוד יחד עמם ולהשתלב בעשיית היין.

היקב מעסיק מתוך קהילה מיוחדת זו שלושה חברים מכפר תקווה באופן שוטף: נתן, דדי ואלי, החווים סיפוק רב מעבודתם ונהנים מתחושת השייכות לעשיית היין. משפחת יצחקי מעודדת את השלושה ונהנית יחד עמם מהתוצאות ושיתוף הפעולה.

אווירה של חג אפפה את הכפר כבר בכניסה למתחם. מגרש חנייה ענקי מרווח ומתוחם עם שומר מכוון תנועה, הפנו את כלי הרכב אל חנייה מסודרת. בכניסה קידמו את פני שני ילדים מקסימים שהגישו לי כוס יין ריקה, ברכו אותי לשלום, וביקשו כי בסוף הערב הכוס תחזור לארגז שבצד.

ממול, בחצר היקב, הוצבו עמדות הטעמת יין. ניכר כי משפחת יצחקי ויקב טוליפ יצאו מגדרם כדי לקדם את פני האורחים בכבוד רב, בהשקעה ובאהבה רבה – ואת אלה יכולתם לראות מכל פינה.

שמעתי כי האומדן למבקרים בין השעות 16:00 ועד 20:00 יעלה על 1,000 איש, וכבר בתחילת הערב נטמעתי בין מאות אנשים.
עמדות הגשת כיבוד עשיר, עמוסות לחמים כפריים, גבינות משובחות, ירקות, ופוקאצ'ות מאפה טבון, היוו ליווי מתאים ליין.

בבר המשקאות במרכז המבקרים הוטעמו יינות הרזרב והפורט, ומדי כעשרים דקות נערך באולם הייצור והחביות סיור שכלל הסברים. האווירה סביב שידרה שמחה והפנינג אמיתי. יקב טוליפ פועל במקום מאז שנת 2003. היקב הוקם במבנה ישן ששימש בעבר כמפעל פלסטיק אשר שופץ באופן יסודי ועבר "מתיחת פנים". השיפוץ הנרחב כלל בניית מרכז מבקרים גדול ומפואר, הכולל בר גדול לטעימת יינות, ומקומות ישיבה רבים.

מעברו של מרכז המבקרים, מופרד ע"י קיר זכוכית, הוקם אולם ייצור ובו ניצבים מכלי הנירוסטה המשוכללים, שיוצרו במיוחד ליקב. חדר החביות מכיל למעלה מ- 120 חביות עץ איכותיות, מרביתן צרפתיות. יקב טוליפ מייצר 55,000 בקבוקים בשנה, רובם יין אדום יבש.

הענבים ליקב מגיעים מהכרמים הבאים: כרם מטע הממוקם בהרי יהודה מול מושב מטע, כרם כרמי יוסף, כרם עלמה למרגלות היישוב כרם בן זמרה שברמת דלתון, כרם כפר יובל (ליד מטולה) למרגלות רכס רמים.

באירוע הערב נחנכו היינות החדשים
קברנה סוביניון גרנד רזרב 2003 – יין המגיע מארבע מהמובחרות שבחביות בציר 2003. היין התיישן 30 חודש בחביות אלון צרפתי חדשות של היצרן SEGUIN MOREAU, וזוהי בהחלט תקופת יישון ארוכה ביותר, שנותנת אותותיה בגרנד רזרב לחיוב. היין עשיר ומורכב, 13.5% אלכוהול, עם טאנינים בשלים ועוצמות, ניחוח טבק עם ארומות בסגנון צרפתי צבעו אדום עמוק בגוון בורדו. הסיומת ארוכה ונעימה. מהיין בוקבקו בסך הכל 1,200 בקבוקים, מחירו לצרכן 115 ₪, והוא בהחלט כזה שיכול לשכב לנוח ולהתעצם בשנים הקרובות.

קברנה סוביניון רזרב 2004 – יין מענבים המגיעים כולם מכרמי יוסף. היין קטיפתי ועגול, יושן 18 חודש בחביות אלון צרפתי חדשות של היצרן SEGUIN MOREAU. צבע היין בורדו עם נימה סגולה. ארומות קסיס, דובדבן וניל, פלפל שחור ועץ קלוי. הטאנינים רכים והסיומת ארוכה נעימה וטובה היין מתאפיין דווקא בארומות הנוטות ליינות איטלקיים. מחירו לצרכן 75 ₪.

בהשוואה בין שני הקברנה שטעמתי – הגרנד רזרב והרזרב – יש הבדלים בזמן היישון של היין, יש הבדל בכרמים מהם הגיעו הענבים (כרמי יוסף מול כרם ותיק ומובחר ברמת דלתון), אך את האחרון (הרזרב) אהבתי יותר.
הוא נותן תמורה מצוינת למחיר, בעוד שההפרש בין מחירי היינות אינו בא בהכרח לידי ביטוי בפה או בתחושות שקיבלתי מהרזרב מול הגרנד רזרב. מאידך, הגרנד רזרב מתומחר במחיר הוגן ושפוי, ועומד בקנה אחד מול מתחריו באותה קבוצת מחיר.

סירה רזרב 2004 – עשוי 100% ענבי סירה מאזור עמק האלה. היין יושן 15 חודשים בחביות עץ, 70% מהן עץ אלון צרפתי ו- 30% אמריקאי; למעלה ממחציתן חביות חדשות.
זהו יין בעל צבע סגול עמוק, מרשים וצפוף, ארומות של פירות שחורים וסגולים, וניל, קרמל, קופסת סיגרים מתקתקה ועץ. היין בעל חומציות עדינה, טאנין מורגש וצמיגות גוף נעימה.
במחיר של 75 ₪ לצרכן היה יין זה אחד הטובים שטעמתי בערב האירוע.
גברות שעמדו לצדי בעמדת ההטעמה במרכז המבקרים, שיבחו את היין עד מאד. בקופת המכירה בחצר היקב הבחנתי כי הסירה רזרב היה מבוקש ביותר, והוא בהחלט קנייה שווה וכדאית ליין משובח.
(יין זה זכה במדליית כסף בתחרות אשכול הזהב 2006).

קברנה סוביניון ג'אסט 2005 – עשוי 100% ענבי קברנה סוביניון מכרם עלמה. ליין טאנינים רכים ונעימים ובחומציות טובה. צבעו אדום בורדו בוהק. הארומה פירותית. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתיות, מחציתן חדשות והיתר בנות שנה אחת, למשך 6 חודשים. מחירו 65 ₪.

פורט אספרנצה 2003 – המילה "אספרנצה" פירושה תקווה בספרדית, כשמו של כפר תקווה.
הציור על גבי התווית הקדמית צויר על ידי אחד מחברי הכפר במסגרת תחרות ציורים אשר נערכה בקרב חברי הכפר, אשר נתבקשו לצייר ציור בהשראת עמק יזרעאל. החברים מאד שמחו על התחרות, ותוך יומיים התקבלו כ- 300 ציורים, מתוכם נבחר ציור זה לייצג את יין הפורט של היקב.
היין יושן בחביות עץ אלון צרפתיות אשר היו חשופות לשמש בחודשי הקיץ ומוגנות מהגשם בחודשי החורף, דבר אשר גרם לריכוך הטאנינים וריכוז הטעמים. היין מאופיין במתקתקות נעימה בחיך, המשאירה סיומת ארוכה של דבש, תותי יער, וניל וקרמל. ולאוהבי הפורט זוהי בהחלט חגיגה מתוקה. מחירו בהשקה 103 ש"ח.

טעמתי גם יינות עתידיים:
מוסטלי Mostly קברנה פרנק 2005 – היין עשוי 75% קברנה פרנק מענבים מכרם מטע, 20% מרלו ו- 5% קברנה סוביניון מהגליל העליון.
ענבי המרלו והקברנה הותססו ויושנו בחביות בנפרד. לאחר שהייה בת 4 חודשים בחביות וייצוב טעמם של היינות, נקבע הבלנד הסופי לקבלת מורכבות והרמוניה. לאחר יצירת הבלנד הסופי הוחזר היין לחביות להתיישנות של 8 חודשים נוספים. היין יושן 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, בתוספת 10% אלון אמריקאי.
תערובת זנים זו אופיינית לאזור סנט אמיליון בבורדו, והתוצאה היא קברנה פרנק אופייני ומרשים עם רמזים ירוקים לפלפל ועשב. היין בעל גוון בורדו עמוק מאוד עם שוליים רימוניים. היין בעל גוף מלא, ארומה חגיגית של פרחים סגולים, פירות אדומים ושחורים בשלים בתוספת עץ קלוי. טעמו מלא ועגול, רענן ופירותי בבת אחת. הטאנינים עדינים ופיקנטיים והוא בעל סיומת ארוכה ומלאת חיים. אחוז אלכוהול: 14.5% היין טרם בוקבק וזוהי לנו טעימה ליין עתידי.

מוסטלי שיראז 2005 – הייתי מעז להמר עתה על היין המפתיע והמנצח של הערב. אכן, זוהי טעימה של יין עתידי, צעיר, כזה אשר יש לו עדיין דרך להתפתח ולהשתבח, אבל הפוטנציאל שהוא מביא עמו כבר עתה מסמן אותו, לטעמי, להיות הדבר הבא.
זהו יין עם פירותיות גבוהה, אף מצוין, ארומה טובה וניחוח עשיר. הוא עשוי 66% שיראז מכפר יובל, 14% קברנה סוביניון, 14% מרלו ו- 6% פטיט ורדו מהרי יהודה.
מדובר בשיראז עוצמתי, שהטרואר של הכרמים נתן אותותיו בפרי. היין בעל גוון בורדו כהה עם שוליים סגולים. הגוף מלא ועגול, הארומה של תותי עץ שחורים, אקליפטוס, מנטה, עץ קלוי ופירות אדומים בשלים. היין בעל טעם מאסיבי וצפוף, מורכז ומאוזן, ובעל טאנין בשל ומתקתק. הסיומת ארוכה עם שפע טעמי פירות שחורים.
היין טרם בוקבק, והוא יפתיע אתכם לטובה.

למשפחת יצחקי, ליצחק יצחקי אבי המשפחה, לרועי יצחקי מנכ"ל היקב ועלם חמודות מקסים, לתמיר ארצי האגרונום והמנהל המקצועי של היקב – עוזרו ויד ימינו של דורון יצחקי שמתמחה עתה בלימודי ייננות בחו"ל; תודות על הערב הנפלא. אתם בדרך הנכונה וההצלחה כבר אתכם.

יקב טוליפ – יין שאוהב אנשים
כפר תקווה – קריית טבעון
טל. 04-9830573, 054-4518800
[email protected]




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר