יקב טורא נכנס למשחק עם שלושה אדומים מבציר 2005

היקב של ארז ורד בן סעדון, שתחת השם "ארז" אף זכה בפרסים, ייקרא מעתה טורא, שמשמעותו בארמית "הר", או כפי שמוכר לכל מי ששיחק שחמט: צריח/מגדל

יקב טורא (בשמו הקודם יקב ארז) מהישוב רחלים בשומרון, חונך את המיתוג החדש שלו שלושה יינות אדומים מבציר 2005: קברנה סוביניון , בלנד קברנה-מרלו, וומרלו.

היקב של ארז ורד בן סעדון, שתחת השם "ארז" אף זכה בפרסים, ייקרא מעתה טורא, שמשמעותו בארמית "הר", או כפי שמוכר לכל מי ששיחק שחמט: צריח/מגדל.
אחת הסיבות לשינוי השם טמונה בסדרת יינות "ארז" של יקב ציון – כדי למנוע בלבול וזיהוי מוטעה.
השם, המיצוג והעיצוב החדשים יתנוססו מעתה על הסדרה החדשה מבציר 2005, היוצאת לשוק בימים אלה – עדיין בשיווק עצמי, ובקרוב יתכן בהפצת חברת השיווק של אורי כפתורי.

ורד וארז בן סעדון  התחילו את דרכם החקלאית דוקא עם מטע תפוחים אורגני אותו נטעו אחרי חתונתם. אחרי שנתיים נטעו בהר ברכה כרם – לא אורגני, ומתחילת הדרך בחרו בזנים הקלאסיים בארץ: קברנה סוביניון ומרלו – 10 דונם מכל זן.
את הענבים מכרו ליקבי כרמל, שייצרו מהם יין מרלו הר ברכה 2002. בבציר 2003 כבר התחבר ארז לייצור יין, ובני הזוג החליטו לייצר יין משלהם.

ארז אומר כי הכרם בהר ברכה הוא שם דבר בין מביני עניין. גובהו 850 מטרים, צופה על כל שפלת החוף מחדרה עד אשקלון. ההר אפוף בעננים המגיעים אליו והופכים לערפילים – 98 אחוזי לחות בלילות, גם בקיץ, המצניחים את טמפרטורת הענבים לנמוכה מאוד (ראו תמונת הכרם בחורף בהמשך).

אומר ארז בן סעדון: "השקת שלושת היינות החדשים מבציר 2005 משקפת את המוטו אותו חרטנו על דגלנו – התמדה, סבלנות, הבנה, למידה והשראה. כיקב בוטיק שמנו לנו למטרה להיצמד לערכי מותג אלה, אשר משתקפים באיכות היין ובתוכניותינו להתברג בין יקבי הבוטיק המובילים בישראל. אנחנו מצפים ליישן את היינות שלנו ולראות איך הם מחזיקים מעמד אף עשרות שנים. בכל מקרה אנחנו מוציאים את יינותינו לשוק לפחות אחרי שלוש שנות יישון".

מאפיין בולט של יינות טורא הוא האלכוהול הגבוה. האם זו מדיניות של היקב?
ארז אומר: "אנחנו עדיין לומדים. אנחנו בוצרים מאוחר, בתחילת אוקטובר. בבציר 2008 בצרנו מוקדם יותר כדי להוריד את האלכוהול".

כאמור, ב-2003 החלו הזוג בן סעדון לייצר את היין בעצמם, הם רכשו חביות (מאפיין משותף לשלושת יינות 2005 החדשים – כולם שהו בחביות ראדו צרפתיות חדשות, מורגש מאוד לפחות בבלנד. היום כבר משתמשים בתמהיל של חביות חדשות ומשומשות), מיכלים וציוד, וייצרו 1,200 בקבוקים – מרלו קברנה ובלנד, מחציתם נמכרו ביריד יין כשר בבנייני האומה.
ב-2004 ייצר ארז 2,800 בקבוקים, ב-2005 הכמות טיפסה ל- 3,800 בקבוקים, ב- 2006 היקב ייצר 4,500 בקבוקים, בשנת 2007 יוצרו 8,000 בקבוקים, וב- 2008 – 11,000 בקבוקים.

כיום, בנוסף ל-20 הדונם הקיימים, החל ארז בשלבי נטיעה של 100 דונם בהר ברכה ו-30 דונם נוספים שיניבו פרי בשנה הבאה, ובהם הזנים שירז, פינו נואר, פטיט ורדו ושרדונה.

היין של יקב טורא זכה להכרה גם בתחרויות היין בארץ. ב-2007 ניגש היקב (אז בשם יקב ארז) לראשונה לתחרות "אשכול הזהב", וזכה במדליית כסף על המרלו בציר 2003. ב-2008 שוב ניגש לתחרות "אשכול הזהב" וזכה במדליית כסף על הבלנד 2005. באותה שנה ניגש גם לתחרות TERRA VINO וזכה בשתי מדליות זהב עבור הקברנה סוביניון 2005 ובלנד 2005.
בשנת 2009 ניגש יקב טורא לתחרות אשכול הזהב, וזכה בשלוש מדליות: זהב למרלו 2005, כסף לקברנה סוביניון 2005, וארד לבלנד 2006.

את היקב מלווה יועץ היין איתי להט, ועל המיתוג והעיצוב אחראי סטודיו שרונה עזר.

טורא קברנה סוביניון 2005
קברנה סוביניון 100%, מכרם הר ברכה בגובה 850 מטר. תסיסה כשבועיים בטמפרטורה של לא יותר מ-29 מעלות. התיישנות בחביות: כ-21 חודש, כולן חדשות. התיישנות בבקבוק: 16 חודשים.
היין בעל צבע אדום ארגמני עז עם ניחוחות של פירות יער אדומים ותבלון קל של קקאו ופלפל שחור, ליין גוף מלא וחומציות מאוזנת. השילוב של מתיקות ופלפל בולט. המתיקות באה מהאלכוהול הגבוה – 14.9%, אך האלכוהול לא צורב. זכה באהדה הרבה ביותר מחבורת הטועמים.

טורא מרלו 2005
מרלו 100% מכרם הר ברכה. גם כאן תסיסה כשבועיים בטמפרטורה של עד 29 מעלות. התישנות בחביות חדשות: 21 חודש. התיישנות בבקבוק: כ-16 חודש.
אלכוהול: 14.9%
היין בעל צבע אדום ארגמני עז עם טמי פירות בשלים, ניחוחות עדינים של פלפל שחור ותאנים יבשות וקקאו. ליין גוף מלא וחומציות מאוזנת. ביין מורגשת החבית החדשה – הרבה עץ.

טורא בלנד קברנה סוביניון מרלו 2005
קברנה סוביניון –  50%, מרלו – 50%, מהכרמים בהר ברכה.
היינות תססו כשבועיים בטמפרטורה של עד 29 מעלות, והתיישנו 21 חודש בחביות חדשות. התיישנות בבקבוק: כ-16 חודשים. אלכוהול גבוה: 15.1%.
היין בעל צבע אדום ארגמני עז עם טעמי פירות בשלים, ניחוחות עדינים של תאנים יבשות, אניס וקקאו, עם טאנינים עגולים מתמשכים. גוף מלא. חומציות מאוזנת.

מחירי יינות טורא:
קברנה סוביניון – 130 ₪ לצרכן
מרלו –  130 ₪ לצרכן
בלנד –  130 ₪ לצרכן

כשרויות: הרב אליקים לבנון, OU-P, הרב אונגר התאחדות הקהילות בארה"ב

יקב טורא
רחלים – הר ברכה
טל. 02-9409026, 052-3705105

צילומים: רמי זרנגר, שבתאי בנדט, רענן רוגל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר