יקב פלם: האצילות מחייבת

יקב פלם הוא יקב משפחתי. היינן הוא גולן פלם ואחיו גלעד הוא מנהל השיווק.
היקב ממוקם בצומת אשתאול בחלקת יער מדהימה, וסוכת הטעימה של היקב משקיפה לנוף מהמם.
התחושה ביקב היא של ריחוף והרמוניה. ריח אדמה טרייה, רוח מנשבת בין העצים, ציפורים מצייצות מכל עבר, והפסטורליות עוטפת.
לי הייתה תחושה כי נכנסתי לקתדרלה שחייבים להיות בה בשקט ולהתבונן. פשוט להתבונן.
גם כשיושבים מול ישראל פלם, אב המשפחה ומי שבמשך שנים רבות היה היינן הראשי של כרמל מזרחי, ומתעמקים בטעימת היינות של היקב, אי אפשר שלא להיות מרותק לאופי בו עובר המידע והטעמים מקולו העמוק והצלול.

ישראל מדבר על ילדיו בהערצה כשהוא מוזג, מתבונן, מריח ולוגם את היין שלהם.ישראל פלם
"יש להם את החופש לבחור רק את הענבים הטובים, יש לנו המון סבלנות על מנת להתרכז בעשיית יין כפי שאנחנו חושבים שיין צריך להיות", הוא אומר.
מבחינתי היו אלו שעתיים מרתקות לשבת מול ישראל פלם ולהבין כמה שהתעשייה הנפלאה הזו צעירה, תוססת ומרתקת.

פלם בלנק 2012
צבע ירקרק בהיר, ריחות של דשא קצוץ ופרי הדר מאוד חדים ורעננים. בקצוות יש מעט פירות טרופיים.
היין מאוד פריך עם חמצמצות מאוד נעימה. אלכוהול מינורי שמשתלב נפלא עם רמת החמיצות.
הסוביניון בלאן והשרדונה נבצרו מוקדם בתחילת הבציר, וזאת החלטה אמיצה של יינן על מנת לנסות לקבל רמת חומציות גבוהה ורעננה, אולי תוך האפשרות לאבד מתיקות.
בבלנק 2012 נמצא האיזון המושלם בין מתיקות,חומציות ומינרליות עדינה. שאפו.
להגיש עם שרימפסים עסיסיים שהוקפצו בחמאה, לימון ועשבי תיבול. דגי ים וחריימה חרפרפה.
המחיר 80 ₪

רוזה: קברנה פרנק 2012
הכי קרוב בטעם ובארומה ליינות עמק הרון.
צבע סלמון ורדרד מבריק שהתקבל מ- 4 שעות השרייה בסך הכל. ריחות טובים של תות שדה. טעמים חמצמצים פריכים מאוד.
יין עם גוף טוב, בשל וחסון, שמתאים לאפריטיף עם מעט מרירות נעימה שפותח את התיאבון ובגדול. אפטר טייסט מדהים.
שתו עם גבינות קלות, נקניקים קרים, עופות בגריל.
המחיר 80 ₪

פלם קלאסיקו 2011
בלנד בורדולזי: קברנה סוביניון 42%, מרלו 50%, קברנה פרנק 5%, פטי ורדו 3%.
2011 הייתה שנת בציר מעולה עם קיץ לא לוהט, גשמים וחורף מאוחר יחסית, מה שנתן תנאי גידול אופטימליים.
צבע היין ארגמן עז. ארומות וטעמים טובים של פרי אדום ומעט עץ שמעניק תבלין, נפח וטאנינים.
לקלאסיקו יש גוף בינוני. לאחר כמה דקות בכוס יש התפרצות עזה של פטל שחור, מעט קקאו בקצוות וליקריץ.
יין נגיש מאוד ומושלם בניקיונו. קלאסי לארוחות של פסטה, נקניקים חמים, תבשילים קלים. ואפילו גבינות משובחות.
המחיר 89 ₪

פלם סירה רזרב 2010
הענבים הובאו מהצפון. 14 חודש חבית חדשה. סינון גס שהעניק ברק. צבע סגול כחול עם שוליים מבריקים. 14.5% אלכוהול. ריחות מעט מעושנים, סיגליות וליקריץ. היין עדיין צעיר ולדעתי יהיה מושלם בעוד כמה שנים. אם שותים את היין עכשיו, לידו חייב להיות סטייק אנטרקוט עסיסי.
ליין יש טאנינים רכים מתוקים (אין ירקרקות ואין עפיצות). היין בעל חמיצות טובה שמעידה על פוטנציאל יישון ארוך.
המחיר 129 ₪

פלם מרלו ריזרב 2009
תוספת של 11% קברנה ו- 4% פטיט ורדו למרלו. 18 חודש בחבית ו- 18 חודש בבקבוק.
התפרצות מסיבית של פרי אדום צעיר שמאפיין מרלו צפוני.
צבע ארגמני מבריק, זליגת דמעות איטית ומרשימה. ריחות מעט מעושנים עם טבק בקצוות, שמעניקים לריחות הפרי ייחודיות מרשימה,
גם עם 18 חודשי חבית, הפרי בא לידי ביטוי ואין עומס נגרייתי על היין הצעיר. אפטר טייסט של שוקולד מריר ואספרסו.
יין צעיר ומרשים. שגם פה צפויה לו התבגרות מרשימה. להגיש עם ביף סטרוגנוף עם המון שמנת בפנים, או קונפי אווז וקורקבנים.
המחיר 169 ₪

פלם קברנה סוביניון ריזרב 2009
גם פה היין מאוד צעיר אבל מאוד בוגר. חמיצות טובה, מתיקות טובה. צבע שחור כמעט אטום,
בפה יש המון פרי יער שחור ריבתי לצד חמיצות הדרית טובה. היין ללא ספק מוכן לשתייה, וגם פה פוטנציאל ההתיישנות מאוד ארוך. יין משובח.
להגיש עם נתח שלם של רוסטביף של סינטה בקר או תבשיל אוסובוקו טלה.
המחיר 169 ₪

פלם נובל 2008
קברנה סוביניון, מרלו ופטיט וורדו. 20 חודשי חבית.
צבע אטום, ריחות של פרי עצור מהודק ובשל, הריח של היין ממכר. בפה היין מאוד קטיפתי, חמאתי. עץ מורכב שמעניק תיבול טוב. טאנינים רכים ועדינים, עם כל ערסול בכוס יש עוד ועוד טעמים וריחות שמתגלים.
יין מורכב ומרשים. קשה מאוד להעביר את חווית השתייה של נובל 2008, וחובבי היין הישראלי חייבים לטעום אותו.
יין שצריך המון זמן בכוס. נפלא לצד ביף בורגיניון עם תוספת של עצמות מח עצם, או שוק טלה צלויה במילוי כבד אווז.
המחיר 235 ₪

לסיכום: יקב פלם מייצר יינות מדויקים וטובים, בעלי אמירה ארוכת טווח, חלקים ונועזים. אלו ללא ספק יינות לאוכל, ו"החיים קצרים מדי מכדי לשתות יין רע". אז אני את שלי אמרתי. רק אוכל טוב ויין משובח שיהיו לנו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה