יקב רמים – חוויה לכל החושים

במסגרת המפגש ביקשו ביקב רמים לנצל את חג האילנות כדי לחנוך כמה מיינות היקב החדשים: קברנה סוביניון פסגות 2003, קברנה פרנק פסגות 2003, ריזלינג קינוח בציר מאוחר בוטריטיס 2004, וכן הטעמת בקבוקי מגנום של סדרת פסגות מ-2002

כשקיבלתי הזמנה לאירוע ההשקה בט"ו בשבט ביקב רמים, סימנתי לעצמי ביומן הגעה צפויה ומתבקשת. מצד שני, חזאי מזג האוויר הבטיחו לנו שבת גשומה וחורפית, וכמו רבים מחברי התארגנתי על מוצרי מזון להכנת חמין ביתי חם וכבד, עם איזה ספר טוב ופורט לקינוח.
רצה המזל ושגה החזאי, והשבת התעוררה די בהירה – עם עננים אפורים בשמיים, אבל לא כאלה המאיימים ומכריחים אותך לשבת בבית.

ההזמנה ליקב רמים נשארה פתוחה ביומן, ולפיכך עשינו דרכנו סמוך לשעה 11:00 בבוקר לבקר ביקב.
הדרך לכיוון כביש קריית גת אשקלון הייתה דלילה, ומעט מאוד מכוניות נראו בכבישים. ניכר היה שרבים העדיפו להיאחז בקונספציה החורפית ולהישאר בבית.

ביקב רמים, לעומת זאת, חיכו לנו עם הרבה כיבוד שכלל גבינות עשירות וריחניות, מטבלי רוטבי פסטו, שמן זית, ממרח זיתים, צלחות עמוסי ירקות גינה צבעוניים וטריים, לחם, ובייגלך עם סומסום וזעתר, והרבה פירות ט"ו בשבט.
ד"ר ניצן אליהו וילדיו קידמו את פנינו, ודורון מקדם המכירות והשיווק כבר המתין מאחורי הבר כדי למזוג לנו ולהטעים מיינות היקב.

במסגרת המפגש ביקשו ביקב רמים לנצל את חג האילנות כדי לחנוך כמה מיינות היקב החדשים: קברנה סוביניון פסגות 2003, קברנה פרנק פסגות 2003, ריזלינג קינוח בציר מאוחר בוטריטיס 2004, וכן הטעמת בקבוקי מגנום של סדרת פסגות מ-2002.

קברנה סוביניון "פסגות" 2003
כרם מרומי שדה (ספסופה). יין אלגנטי ומורכב, ששהה 26 חודשים בחביות אלון צרפתי והונגרי.

קברנה פרנק "פסגות" 2003
מיוצר מענבי קברנה פרנק מכרם שחר בצפון הנגב. היין שהה 26 חודשים בחביות הונגריות וצרפתיות. זהו יין מורכב, בעל ניחוחות וטעמים האופייניים לזן – מנטה, אקליפטוס ואוכמניות.

ריזלינג בציר מאוחר (בוטריטיס) 2004
יין חצי מתוק מענבי ריזלינג לבן – בציר מאוחר. היין השביח בחביות אלון צרפתי והונגרי במשך 14 חודשים. מדובר ביין פירותי עם ניחוחות הדרים ופרחים, מאוזן ובעל חמיצות גבוהה ונעימה.

"פסגות" הינה סדרת העילית של יינות היקב, ויינותיה מיוצרים בכמויות מצומצמות מענבים המגיעים מחלקות מובחרות בכרמים בעלי טרואר משובח וייחודי. ד"ר ניצן אליהו, יינן היקב, מפקח מקרוב אחר כל הליכי הייצור, מרגע הגעת הענבים ליקב ועד לשלב היישון, שבדרך כלל הנו ממושך: 26 עד 28 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, הונגריות ואמריקאיות.

הענבים של יקב רמים מגיעים משלושה כרמים בעלי טרואר משובח במיוחד: שני כרמים בצפון הארץ וכרם שלישי בדרום. היינן, ד"ר ניצן אליהו, משלב בייצור היין שיטות ואסכולות ישנות ומוכחות עם קידמה טכנולוגית ופיתוחים הנשענים על ידיעותיו ברמת הדוקטור לפיסיקה; חלקן שיטות ייחודיות אשר תוכננו ופותחו ע"י ד"ר אליהו בעצמו.

מלבד יינות השולחן בסדרה הקלה "שחר", דרך סדרת האיכות "רמים" ועד לסדרה הגבוהה "פסגות", תוכלו למצא ביקב יינות קינוח מדהימים בסגנון "יין הקרח" ICE WINE הגרמני המפורסם.
יינות אלו מתאפיינים בניחוחות פרי מודגשים, מתיקות נעימה ומעודנת, חמיצות נאותה, המאזנת את המתיקות וטעמים מורכבים. המטרה בהליך הייחודי הזה הנה לשמר חלק ניכר מהמתיקות הטבעית של הענבים בכל שלבי הייצור.
שיטת הייצור מאפשרת הפקת כמויות יין קטנות בלבד, ולכן היינות המיוצרים בשיטה זו נדירים ויקרים. יינות אלה מיוצרים בשיטה ייחודית (פטנט ברישום) שהגה ופיתח ד"ר אליהו, כשחלק ניכר מתוצרת היקב מיועדת לייצוא.

יצאנו עם שני בקבוקים נפלאים של קברנה פרנק ICE WINE 2003, שלא היו בהטעמה לאור הכמות הקטנה שעוד נותרה למכירה, ויש לכך סיבה קפואה, ברורה ומתוקה.


יקב רמים
מושב שחר
[email protected]
WWW.RAMIM.CO.IL

איך מגיעים: מתל-אביב נוסעים דרומה בכביש 40 עד צומת פלוגות, ופונים ימינה לכביש 35. פונים שמאלה לכביש 352 ועוקבים אחר השילוט למושב שחר.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר