fbpx

ירקות אביביים מאודים ברוטב חליטת לימונית

מנת בריאות רעננה של פטריות פורטובלו, ברוקולי ואספרגוס מאודים ומוגשים ברוטב/איולי חליטת קרם לימונית.במנה זו משמשים אותנו התיונים למיצוי טעמים לימוניים ורעננים, שנפגשים פעמיים במנה הזו – ראשית הם עוטפים בעדינות את הירקות בעת החליטה שלהם, בסיר שכולו תה לימונית. ואחר כך – הם מעניקים ניחוח הדרים עמוק לרוטב איולי סמיך ועשיר.חומרים:לרוטב איולי לימונית:1/2 כוס מים רותחים3 תיוני חליטת קרם לימונית מסדרת The LEAVES COLLECTION של ויסוצקיגרידה ומיץ מחצי תפוז5 כפות מיונז2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים1 כף סילאן2 שיני שום קצוצות דקמעט מלח ופלפלחצי בצל סגול קצוץלירקות: 5 תיוני חליטת קרם לימונית מסדרת The LEAVES COLLECTION של ויסוצקי2 ליטר מים רותחים250 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים2 צרורות אספרגוס300 גרם אפונה סינית טרייה300 גרם ברוקולי טריאופן ההכנה:מכינים את האיולי: מניחים את התיונים במים רותחים למשך 4 דקות, כך שמתקבלת חליטה לימונית מרוכזת מאד. מוציאים את התיונים.מערבבים את החליטה שהכנו עם שאר החומרים בעזרת מטרפה, עד לקבלת איולי במרקם חלק.חולטים את הירקות:בסיר רחב מביאים את המים לרתיחה.מכניסים את התיונים ל- 4 דקות, כך שנוצר סיר של חליטת לימונית. מוציאים את התיונים. חולטים את הירקות בסיר, על אש גבוהה, כל פעם סוג ירק אחד, למשך דקה. מוציאים את הירקות עם כף מחוררת ומניחים בצלחת הגשה מרכזית.מגישים לצד איולי הלימונית.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מנת בריאות רעננה של פטריות פורטובלו, ברוקולי ואספרגוס מאודים ומוגשים ברוטב/איולי חליטת קרם לימונית.
במנה זו משמשים אותנו התיונים למיצוי טעמים לימוניים ורעננים, שנפגשים פעמיים במנה הזו – ראשית הם עוטפים בעדינות את הירקות בעת החליטה שלהם, בסיר שכולו תה לימונית. ואחר כך – הם מעניקים ניחוח הדרים עמוק לרוטב איולי סמיך ועשיר.

חומרים:
לרוטב איולי לימונית
:
1/2 כוס מים רותחים
3 תיוני חליטת קרם לימונית מסדרת The LEAVES COLLECTION של ויסוצקי
גרידה ומיץ מחצי תפוז
5 כפות מיונז
2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
1 כף סילאן
2 שיני שום קצוצות דק
מעט מלח ופלפל
חצי בצל סגול קצוץ

לירקות:
5 תיוני חליטת קרם לימונית מסדרת The LEAVES COLLECTION של ויסוצקי
2 ליטר מים רותחים
250 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
2 צרורות אספרגוס
300 גרם אפונה סינית טרייה
300 גרם ברוקולי טרי

אופן ההכנה:
מכינים את האיולי:

מניחים את התיונים במים רותחים למשך 4 דקות, כך שמתקבלת חליטה לימונית מרוכזת מאד.
מוציאים את התיונים.
מערבבים את החליטה שהכנו עם שאר החומרים בעזרת מטרפה, עד לקבלת איולי במרקם חלק.

חולטים את הירקות:
בסיר רחב מביאים את המים לרתיחה.
מכניסים את התיונים ל- 4 דקות, כך שנוצר סיר של חליטת לימונית.
מוציאים את התיונים.
חולטים את הירקות בסיר, על אש גבוהה, כל פעם סוג ירק אחד, למשך דקה.
מוציאים את הירקות עם כף מחוררת ומניחים בצלחת הגשה מרכזית.
מגישים לצד איולי הלימונית.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר