ישראל בדרך למזון בריא יותר

רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית ליצור משקאות קלים (קבוצת קוקה-קולה ישראל), אומר כי בשנת 2007 ביצעו כ-83% מחברות המזון שיפורים תזונתיים-בריאותיים במוצריהם, כמו הפחתה בכמות הכולסטרול והשומן, הפחתה ברמת הסוכר והנתרן, הפחתה בכמות השומנים הרוויים וצבעי המאכל.
מגוון המוצרים כולל מוצרים עם תוספת של סיבים תזונתיים או מוצרים מועשרים בויטמינים וברכיבים טבעיים.

68% מחברות המזון שביצעו השנה השקעות בשיפורים תזונתיים-בריאותיים השקיעו עד 300 אלף דולר (כל אחת) בשיפורים אלו, 16% השקיעו בין 300 אלף דולר ל-1 מיליון דולר, ו-16% השקיעו בשיפורים אלו יותר מ-1 מיליון דולר.

בסך הכל חנכו השנה מפעלי המזון כ- 2,700 מוצרים חדשים בעלי שיפורים תזונתיים-בריאותיים, בדומה ל- 2006.

מהסקר שערך איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים מתברר כי 37% מחברות המזון מעורבות בפרוייקטים חינוכיים בנושא תזונה ואורח חיים מאוזן. במסגרת זו השקיעו מפעלי המזון בשנת 2007 כ-300 מיליון שקל במחקר ופיתוח. זאת לעומת 250 מיליון שקל אשתקד. איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים מתכוון לפעול לכך שמפעלי המזון יגדילו את השקעותיהם במחקר ופיתוח, ולהערכתו תוך 5 שנים ניתן יהיה להכפיל את ההשקעות במו"פ בתעשיית המזון ולהגיע לכ-600 מיליון שקל.

לצורך כך קורא קוברובסקי לתעשייני המזון לנצל גם את תקציבי הסיוע של המדען הראשי לתעשייה המסורתית, וליישם את המלצות ועדת מקוב בנושא.
הוא גם קורא למהלך רחב הכולל את הממשלה, תעשייה, רשויותמקומיות, הארגונים הירוקים, קימעונאים והצרכנים, לטיפול כולל באריזות, על מנת להתאים למקובל במדינות המפותחות והצטרפות בעתיד למדינות ה– OECD.

קוברובסקי מעריך כי השנה יגיעו מכירות המזון לרשות הפלשתינאית לכ-300 מיליון שקל – ירידה של 30% לעומת 2006, נתון זה עדיין רחוק מהיקף המכירות של כ-600 מיליון שקל לשנה כפי שהיה ערב האינתיפאדה.

לגבי 2007, ההערכה הנה כי מכירות המזון יגדלו השנה ריאלית ב-4.5% לעומת אשתקד, ויסתכמו בכ-50.2 מיליארד שקל.
מכירות המזון לשוק המקומי יגדלו ב-2007 ב-4% לעומת אשתקד ויסתכמו בכ-46.8 מיליארד שקל; יצוא המזון צפוי לגדול השנה בכ-17% דולרית,ולהסתכם בכ-830 מיליון דולר.
יבוא המזון צפוי לגדול השנה בכ-19% דולרית לעומת 2006, ויסתכם בכ-1.4 מיליארד דולר, כך שהגרעוןהמסחרי של תעשיית המזון (יבוא המזון פחות יצוא המזון) צפוי להסתכם בכ-570 מיליון דולר. ובכך יתרחב הגרעון בכ-22% לעומת 2006.

בשנת 2007 קלטה תעשיית המזון 1,800 עובדים חדשים – גידול של 3% לעומת אשתקד. זהו שיעור הגידול הגבוה ביותר ב-10 השנים האחרונות. תעשיית המזון הינה המעסיק המרכזי באזורי הפריפריה וקו העימות.
ולקינוח אומר קוברובסקי, כי בארץ יש מצב אבסורדי, לפיו 14 רשויות שונות מפקחות על ייצור ושיווק מצרכי מזון, ללא כל תיאום ביניהן.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה