יש טעם לפסטיבל טעמים בעמקים – גם ב-2021

בסופי השבוע עד אמצע מרץ 2021 שווה להגיע לעמק יזרעאל וסביבתו לפסטיבל שמיועד לכול המשפחה עם טיולים בטבע, מכירת תוצרת חקלאית מקומית ויריד קולינרי שינוע בין היישובים במרחבי העמקים

אין כמו הירוק הזה - השילוב המושלם בין טיולים בטבע עם ריח פריחה יוצא דופן מכול פינה וחגיגה קולינרית משובחת. צילום איריס לוי

'פסטיבל טעמים בעמקים' (עד 14.3.2021) הינו פסטיבל החורף האהוב עלי. השילוב המושלם בין טיולים בטבע עם ריח פריחה יוצא דופן מכול פינה, בחגיגה קולינרית משובחת. השנה הכול לא כמו בכול שנה – מצב הבריאות הלאומי, מצב הרוח הלאומי, וגם החורף לא כמו כל שנה; ועוד לא אמרנו מילה על אי הוודאות בקשר לעתיד. למרות הכול, גם השנה כמו ב- 17 השנים האחרונות נגייס אופטימיות, ונצא אל המרחבים הפתוחים והמוריקים ליהנות בפסטיבל טעמים בעמקים תוך התאמה אל הנדרש ב"עולם החדש".

צילום איריס לוי

בסופי השבוע עד אמצע מרץ שווה להגיע לעמק יזרעאל וסביבתו, לפסטיבל שמיועד לכול המשפחה, עם טיולים בטבע, מכירת תוצרת חקלאית מקומית, ויריד קולינרי שינוע בין היישובים במרחבי העמקים. השנה משתתפת בפסטיבל הקרן הקיימת, שחוגגת 120 שנות פעילות ורכישת קרקעות. כחלק משיתוף הפעולה יתקיימו במהלך הפסטיבל טיולים לאורך הנחלים ציפורי ובית לחם, פעילויות לכל המשפחה בחוות החקלאיות, ורכיבת אופניים מודרכת בסינגלים היפהפיים ביערות קק"ל.

צילום איריס לוי

בשנים קודמות אחד ממוקדי המשיכה המרכזיים בפסטיבל היה ארוחת שף מיוחדות במסעדות השונות. השנה המנות מגיעות אל הישובים ביריד קולינריה היריד הקולינרי ינוע בין היישובים בימי רביעי עד שישי עד סיום הפסטיבל ב- 14.3, כאשר מגוון פוד טראקס יגיעו עם אוכל מהמסעדות המקומיות והקונדיטוריות, בשילוב יין מיקבי האזור, שוק איכרים עם תוצרת חקלאית טרייה, ומוזיקת לייב להשלמת האווירה.

צילום איריס לוי

קונדיטוריה בוסה – יוקנעם המושבה

יצאנו לטעום מעט מהשפע שיש בפסטיבל. את ארוחת הבוקר שלנו אכלנו בחניון חרובים ביער עין השופט. היה נהדר לראות כל כך הרבה אנשים – זוגות ומשפחות, נהנים ממזג האוויר הנהדר והפריחה יוצאת הדופן של החורש. מגש האירוח העשיר הגיע מקונדיטוריית בוסה מהמושבה יוקנעם. בחנות קטנה ומטריפה פגשנו את מייק הבעלים של בוסה (בתמונה). כשמדברים על הדברים הטובים שהקורונה גרמה, אפשר לדבר על קונדיטוריה זו, שבעבר עסקה בהכנת קינוחים למסעדות עילית, וגם הפעילה קייטרינג לאירועים חלביים.

בגלל צוק העיתים, כדי לשמור על הפרנסה הם פתחו חנות קטנה (יש תוכניות להגדילה), בה מוכרים את המאפים הנהדרים. לחמים, עוגות, ועוד כל מיני ממרחים, גבינות, שמן זית ומוצרים אחרים – כולם תוצרת העמק בלבד. תושבי האזור ומטיילים שרוצים להצטייד לטיול או הביתה, יכולים לקנות הכול במקום בכל יום שישי.

צילום איריס לוי

בוסה מייצרת גם מגשי אירוח וסלסלות פיקניק מלאות כל טוב, אותם ניתן להזמין במהלך כל השבוע. את המארזים ניתן לבנות על פי ההעדפות האישיות שלכם. ממליצה להזמין בורקס מים מלא הגבינות, פסטו בצל ירוק נהדר, וגם את סלט הסלרי הרענן במיוחד.

בוסה – רחוב אגרא יוקנעם המושבה, 050-4422903

צילום איריס לוי

כרמלים – מושב היוגב

אצלי במטבח בכל ארוחה יש סלט. במרכזו של הסלט תמיד יהיה איזה "ירוק" טרי – חסה, רוקט וכדומה. לטעמי אין מתחרים ראויים בעולם הירקות לחסה טרייה וקריספית בתוך כריך או בסלט.

צילום איריס לוי

כבר 50 שנה מגדלת משפחת כרמלי במושב היוגב ירוקים למיניהם. שלושה דורות של חקלאים מגדלים משלב הזרע ועד לאריזה המוקפדת חסות מסוגים שונים, קייל, אספרגוס, כרובית נבטים, ואפילו תירס מתוק, אותם משווקים לשוק המקומי בלבד.  שיטת הגידול המתקדמת בה דוגלים במשק כרמלים, מבטיחה ירקות נקיים מאוד בשל העובדה שהם לא גדלים באדמה, אלא על מצע של טוף או על מים – הידרופוניקה. לאחרונה בנו במשק לול חדשני בו מגדלים בשיטה הומאנית תרנגולות חופש; לול הייטקי שכל הטיפול בו דיגיטלי.

צילום איריס לוי

את הירקות הטריים של כרמלים  ניתן למצוא ביריד או בחנות המשק במושב היוגב. ממליצה מאוד לטעום את החסה החדשה בשם לליק, על שמו של אמן הזכוכית לליק – חסה פריכה במיוחד, שממש מתפצחת בפה עם כל ביס. נהדרת בסלט ומושלמת בכריכים.

צילום איריס לוי

יקב טוליפ – מקום של טעם והשראה

במשפחת יצחקי, הבעלים של יקב טוליפ, אליהם הצטרפה לא מכבר משפחת וייסמן, מספרים שהדבק המשפחתי הוא יין. מאז ומתמיד היין היה מרכז בכל מפגש משפחתי. בשנת 2003 החליט אבי המשפחה לממש את חלומו, ובתמיכה משפחתית רחבה הקים את יקב טוליפ שחרת על דגלו את השילוב בין יינות איכות לצד תרומה לקהילה, מה שהפך לימים לסמן דרך מוביל בין היקבים בארצנו.

צילום איריס לוי

יקב טוליפ שוכן בתוך כפר תיקווה שבקריית טבעון, שהינו יישוב קהילתי לאנשים עם צרכים מיוחדים. הכפר הינו  מודל ייחודי בארץ ובעולם לקהילה שבה אדם עם מגבלות יכול להתפתח ולממש את יכולותיו. היקב מעסיק כ- 40 מתושבי הכפר בחלקים מסוימים של תהליך ייצור היין ואריזתו, תוך עידוד מעורבות בקהילה וקידום פעילויות משותפות כמו מכירת עבודות יד פרי יצירתם של חברי הכפר.

צילום איריס לוי

ביקב טוליפ מייצרים 14 סוגי יין שונים, שמהם טעמנו מבחר יינות משובחים בחצר הפתוחה של היקב. אהבנו במיוחד את הרוזה הנפלא – שילוב של גוורצטרמינר עם סוביניון בלאן. לכבוד הפסטיבל ניתן להזמין סלסלות פיקניק טעימות ומושחתות של גבינות יוון ומאפים נהדרים, אותם ניתן להגיע לאסוף מהיקב בהזמנה מראש. כמו כן ניתן לשבת בחצר הפתוחה של היקב ולעשות פיקניק במקום. יקב טוליפ מבצע משלוחים לכל הארץ של חבילות שי ומארזים

צילום איריס לוי

מרכז מבקרים תחנת רכבת העמק כפר יהושע

לאחר הביקור ביקב טוליפ ובמרחק נסיע קצרה סמוך לכניסה למושב כפר יהושע, עובר כביש צר לצד שורת בתי אבן עתיקים ומרשימים השוכנים בלב חורשת אקליפטוסים ותיקה. כאן פעלה במשך קרוב ל-50 שנה תחנת אל–שמאם – אחת התחנות הראשיות והמרשימות של רכבת העמק המיתולוגית. הרבה אגדות סופרו על רכבת העמק – על מהירות נסיעתה, סיפורי האהבה שנרקמו ברכבת ועוד. רוב האגדות הן אמתיות, וניתן לשמוע אותן בביקור במרכז המבקרים של רכבת העמק.

צילום איריס לוי

המרכז הטובל בירוק, מהווה מקום מושלם לעצירה ומנוחה קלה ולביקור עם ילדים במהלך הפסטיבל. שבעה מבני אבן מרשימים בסגנון טמפלרי יפהפה, בהם מוצג ומסופר סיפור הרכבת והקשר שלה להתפתחות העמק. זאת דרך סרטונים, מוצגים, ובסיור בין המוצגים כשמהלך הסיור יש הרגשה של נסיעה נעימה בזמן בקצב רכבת העמק – אתנחתא נהדרת.

צילום איריס לוי

מסעדת מרינדו יוקנעם

כל קרניבור מתחיל חייב להכיר ולטעום  את הבשרים של מרינדו. בשר איכותי של פרות וכבשים אותם מגדלים בתנאים קפדניים ברמת הגולן – בשר ישראלי כחול לבן. גם מנהלי מסעדת מרינדו היו חייבים  לחשוב מחוץ לקופסה בשנת הקורונה  כדי לשרוד. ואכן גם כאן הלימון יצר לימונדה – פותח מערך משלוחים נהדר של הבשר המשובח, מארזים לממהרים, למתפנקים, למנשנשי לילה, וגם לספונטניים שרוצים לעשות "על האש" בטבע בלי להתכונן מראש.

צילום איריס לוי

הלהיט של התקופה הוא סנדוויץ' מושחת, שנולד עם תחילת עונת הסגרים בה ההסעדה עברה למצב הפעלה של טייק אווי – סנדוויץ' בשר אסאדו שבושל 12 שעות, פורק מהעצם ואחר כך בושל ברוטב עסיסי. הבשר מוגש בלחמנייה מיוחדת השומרת על העסיסיות בפנים, ומבחוץ היא נותרת קריספית. בנוסף לבשר מכיל הסנדוויץ' גם חסה, עגבניות, ומלפפון חמוץ מושלם תוצרת בית, מה שמשדרג עוד יותר את המנה. טעמנו את הסנדוויץ' הנהדר, ואכן היה מעדן. הסנדוויץ' הינו חלק מתפריט המשלוחים, בו ניתן לממצא גם המבורגר נהדר מבשר אנטריקוט המוגש עם "בייקון" עגל – מושלם.

צילום איריס לוי

יחודו של פסטיבל טעמים בעמקים הוא השילוב המושלם בין קולינריה נהדרת ומסלולי טיול מומלצים במיוחד. לקראת הפסטיבל נפתח מסלול חדש בנחל ציפורי – מקטע חדש מהסוללים לציפורי ובנחל בית לחם מרמת ישי, מסלול טובל בירק ובפריחה נהדרת.

בכל תקופת הפסטיבל יתקיימו טיולים סיורים מודרכים ללא תשלום (בהרשמה מוקדמת) לכול המשפחה. כמו כן, חדש בפסטיבל השנה – אירועי ספורט "רוכבים ונהנים בעמקים" בסינגלים שביערות קק"ל. רוכבים מכל הארץ מוזמנים לרכב בסינגלים במהלך הפסטיבל עד 14.3.21. הרוכבים שיתעדו עצמם ברכיבה לפחות בארבעה מסלולים, ייהנו ממתנה שתשלח לביתם. בנוסף יוגרלו בין הרוכבים פרסים מיוחדים. את כל הפרטים והתאריכים תמצאו באתר הפסטיבל  בהפקת "הפקה עברית".

מה שנותר זה "לארוז" את המשפחה, להתניע את הרכב, ולצאת ליהנות בעמק יזרעאל – מומלץ!

הכותבת והצלמת היא איריס לוי – קולינריה עילית במיטבה, 054-4944205 וגם בפייסבוק

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה