כבד אווז בקלבדוס ורוטב תאנים

 

חומרים:
650 גרם כבד אווז חתוך לנתחים של 80 גרם
10 תאנים טריות חתוכות לפרוסות דקות
1 כוס קלבדוס
3 כפות סוכר חום
1 כף חמאה (או מחמאה)
1 כף שמן זית
מיץ מתפוז אחד טרי
קמצוץ ציפורן טחונה

אופן ההכנה:
מנקים את נתחי האווז ומניחים במקרר למשך כל זמן העבודה.
לוקחים את פרוסות התאנים ונותנים להם להתבשל במחבת בתוך ½ כוס קלבדוס, 2 כפות סוכר, ציפורן ומיץ התפוז.
מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך עם חתיכות תאנים בתוכו, ואז מעבירים את הרוטב לכלי וממתינים שיתקרר.
בינתיים מחממים במחבת נקייה כף מחמאה (או חמאה) עם כף שמן זית.
צולים את נתחי הכבד במשך 20 שניות מכל צד (רק לקבלת השחמה) ומוציאים לכלי בצד.
מכניסים למחבת עם שאריות הצלייה ½ כוס קלבדוס וכף סוכר חום, וברגע רתיחה מוסיפים כף גדולה של רוטב התאנים.
מכניסים פנימה את נתחי הכבד ונותנים להם להתבשל כדקה (מקסימום) – בהתאם לעובי הנתחים (על הכבד לשמור על היותו נע במרכז).
מגישים את הכבד בתוספת צנימים או על פיטריות שמפיניון, ומעל זולפים מרוטב התאנים.

מתחם אירועים "לוקא" (Luca), קיבוץ משמר השרון






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה