כבד אווז מטוגן עם ג'ינג'ר ורוטב דובדבן חמצמץ

חומרים:12 פלחים כבד אווז חתוכות לפרוסות עבותמלחפלפל שחור גרוסחומרים לרוטב:קומץ קינמון טחון250 גרם דובדבנים חמוצים במיץ250 גרם סוכר2 כוסות יין אדום מתוק1 כוס מיץ אננס1 כף פלפל שחור גרוס2 כפות גיגנגיר טחון או קצוץ דק1 לימונית (למון גארס)אופן ההכנה – הרוטב:מערבבים את כל החומרים, מרתיחים. לאחר ההרתחה מוסיפים את הג'ינג'ר והלימונית, ומשאירים את הרוטב כ– 10-15 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.לפני ההגשה יש להוציא את הלימונית מהרוטב.אופן ההכנה – כבד אווז:לתבל את פלחי הכבד יחד עם כל התבלינים.לפזר כמות נכבדה של מלח על הכבד בכדי להוציא את הטעם.מטגנים לשני הכיוונים על מחבת טפלון מחומם מראש.מגישים עם הרוטב מעל, בליווי קלי לחם לבן.

חומרים:
12 פלחים כבד אווז חתוכות לפרוסות עבות
מלח
פלפל שחור גרוס

חומרים לרוטב:
קומץ קינמון טחון
250 גרם דובדבנים חמוצים במיץ
250 גרם סוכר
2 כוסות יין אדום מתוק
1 כוס מיץ אננס
1 כף פלפל שחור גרוס
2 כפות גיגנגיר טחון או קצוץ דק
1 לימונית (למון גארס)


אופן ההכנה – הרוטב:
מערבבים את כל החומרים, מרתיחים. לאחר ההרתחה מוסיפים את הג'ינג'ר והלימונית, ומשאירים את הרוטב כ– 10-15 דקות עד לקבלת רוטב סמיך.
לפני ההגשה יש להוציא את הלימונית מהרוטב.


אופן ההכנה – כבד אווז:
לתבל את פלחי הכבד יחד עם כל התבלינים.
לפזר כמות נכבדה של מלח על הכבד בכדי להוציא את הטעם.
מטגנים לשני הכיוונים על מחבת טפלון מחומם מראש.
מגישים עם הרוטב מעל, בליווי קלי לחם לבן.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר