כבד עוף בנוסח סיציליאני

חומרים:לרוטב יין אדום:1 כוס יין אדום3 כפות סוכר1 גבעול רוזמריןלכבד:50 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה300 גר' כבד עוף1/4 כפית מלח1/2 כפית פלפל ארבע העונות2 כפות ברנדי1 כפית דבשלקישוט:מעט פלפל יםפלפל ארבע העונותטוסטונים או פרוסות לחם קלויותאופן ההכנה:רוטב יין אדום: מרתיחים את היין האדום, הסוכר וגבעול הרוזמרין, ומצמצמים את הנוזל לרוטב סמיך.כבד:ממיסים את החמאה ומקפיצים את כבד העוף.מוציאים את כבד העוף וממשיכים לבשל את החמאה על אש נמוכה.מתבלים במלח ובפלפל ארבע עונות ומוסיפים את הברנדי והדבש.מסדרים את כבד העוף בתבניות אישיות חד פעמיות.מוזגים מעל את החמאה המתובלת ומכניסים לקירור לפחות לארבע שעות.ההגשה:הופכים את כבד העוף מתוך התבניות על צלחת הגשה, ומפזרים מלח גס ופלפל ארבע העונות מעל.רצוי להגיש עם טוסטונים ורוטב יין אדום.המתכון מתוך ספר הבכורה בהוצאת rest: ארוחות לכל הזמנים The best of restקבוצת מותגי rest כוללת את אתר rest.co.il – פורטל התוכן, המתכונים ומנוע חיפוש המסעדות הגדול בארץ באנגלית ובעברית, מגזין rest ואתר restb2b.co.il המיועדים לאנשי הקולינריה, אתר restaway.co.il להזמנות טייק-אווי ברחבי הארץ.

חומרים:
לרוטב יין אדום:
1 כוס יין אדום
3 כפות סוכר
1 גבעול רוזמרין

לכבד:
50 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
300 גר' כבד עוף
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל ארבע העונות
2 כפות ברנדי
1 כפית דבש

לקישוט:
מעט פלפל ים
פלפל ארבע העונות
טוסטונים או פרוסות לחם קלויות

אופן ההכנה:
רוטב יין אדום:
מרתיחים את היין האדום, הסוכר וגבעול הרוזמרין, ומצמצמים את הנוזל לרוטב סמיך.

כבד:
ממיסים את החמאה ומקפיצים את כבד העוף.
מוציאים את כבד העוף וממשיכים לבשל את החמאה על אש נמוכה.
מתבלים במלח ובפלפל ארבע עונות ומוסיפים את הברנדי והדבש.
מסדרים את כבד העוף בתבניות אישיות חד פעמיות.
מוזגים מעל את החמאה המתובלת ומכניסים לקירור לפחות לארבע שעות.

ההגשה:
הופכים את כבד העוף מתוך התבניות על צלחת הגשה, ומפזרים מלח גס ופלפל ארבע העונות מעל.
רצוי להגיש עם טוסטונים ורוטב יין אדום.

המתכון מתוך ספר הבכורה בהוצאת rest: ארוחות לכל הזמנים The best of rest
קבוצת מותגי rest כוללת את אתר rest.co.il – פורטל התוכן, המתכונים ומנוע חיפוש המסעדות הגדול בארץ באנגלית ובעברית, מגזין rest ואתר restb2b.co.il המיועדים לאנשי הקולינריה, אתר restaway.co.il להזמנות טייק-אווי ברחבי הארץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר