כדורי שוקולד כשרים לפסח

לקראת חג הפסח מציעה חברת כרמית מתכון עשיר בשוקולד וקל להכנה

כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. צילום סטודיו כרמית
כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. צילום סטודיו כרמית

מצרכים ל-30-25 כדורים

350+50 גרם שוקולד צ'יפס מריר כמו אגו

25 גרם חמאה מלוחה רכה

100 גרם (1/2 מכל) שמנת חמוצה של פעם

1/2 מכל שמנת מתוקה להקצפה

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים גס

2 כפות ליקר בטעם תפוז – קואנטרו (אופציה)

לציפוי

300 גרם שוקולד צ'יפס מריר כמו אגו

אופן ההכנה

ממיסים 350 גרם שוקולד עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים, על אש נמוכה, או במיקרוגל.

בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה.

מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד.

מוסיפים את 50 גרם השוקולד צ'יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד.

מכסים ביריעת פלסטיק ומצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה.

בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים, ובידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ- 2.5 ס"מ, ומצננים במקרר.

להכנת הציפוי: ממיסים את 300 גרם השוקולד צ'יפס מעל קערה או סיר מים.

בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת.

כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג.

מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה.

הכדורים נשמרים היטב במקרר זמן ממושך.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה