לביבות תירס וקבנוס על סלסה טרייה

 

את הלביבה הזאת הכנתי לראשונה למסיבת יום הולדת של אחד מילדי. הם כמובן העדיפו להגיש לידה קטשופ, אנחנו פשוט נחליף את הקטשופ במשהו מרענן יותר.

חומרים:
1 קופסה תירס משומר, מסונן ממים ומיובש במסננת
150 גרם קבנוס קצוצים דק
שליש כוס בצל ירוק קצוץ דק
מאט שמיר טרי קצוץ
מלח ופלפל
שני ביצים
2 כפות פירורי לחם
1 כף קמח
שמן קנולה/ שמן מיקס של עץ הזית בריאות מהטבע לטיגון

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים היטב עד שמגיעים למסה אחידה.
לטגן בשמן, להניח על נייר סופג ולהגיש על סלסה טרייה.

סלסה טריה:
5 עגבניות חלוטות במים וקלופות קצוצות דק מאד
1 פלפל אדום קצוץ דק אף הוא
1 פלפלון חריף קצוץ דק
3 כפות שמן זית כתית מעולה של עץ הזית
1 כף מיץ לימון
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק מאד
מעט מלח
לערבב, להמתין מספר דקות ולהגיש.


לרגל חנוכה, חג השמן והטיגון: מתכונים חגיגיים של שף מייסטר רפי אהרונוביץ באדיבות "שמן תעשיות", יצרנית שמני המאכל מסדרת "עץ הזית" המעושרת בויטמין E ו"עץ הזית בריאות מהטבע"







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה