לברק בתיבול שמן זית ועשבי תיבול עם מג'דרה אורגנית ברוטב יוגורט ונענע

ל- 4 סועדים חומרים:4 דגי לברק טריים נקיים8 שיני שום כתושות לימון פרוס לפרוסות דקותמלח,פלפל שחור12 ענפי טימין שמן זיתחומרים למג'דרה:1 כוס קינואה½ כוס כוסמת½ כוס עדשים שחורות1+1+4 כוסות מים1 בצל פרוס לחצאי טבעות דקות ½ כוס שמן זיתשן שום קצוצהמלחפלפל שחורקינמוןכמוןכוס יוגורטאופן ההכנה:לבשל את הקינואה ב- 4 כוסות מים עד שרכה ולסנן.לקלות מעט את הכוסמת בסיר, להוסיף 1 כף שמן זית, מלח ופלפל שחור, להוסיף 1 כוס מים ולהמשיך לבשל מכוסה על אש נמוכה מאוד 20 דקות.את העדשים השחורות לבשל ב- 1 כוס מים שהגיעו לרתיחה משך כ- 25 דקות.לטגן את הבצל ב- ¼ כוס שמן זית עד שחום זהוב.להוסיף את שן השום הקצוצה ולטגן קלות.לערבב הכל בעדינות, לתבל במעט קינמון וכמון.לחרוץ את הדגים, למרוח במעט שמן זית, לתבל במלח ופלפל שחור את הלימון, קצת מהשום וענפי הטימין להכניס לדג.לחמם תנור ל- 200 מעלות, לאפות כ- 20 דקות.אופן ההגשה:להניח הדג בצלחת, ולידו מג'דרה חמה עם יוגורט מעל.

ל- 4 סועדים

חומרים:
4 דגי לברק טריים נקיים
8 שיני שום כתושות לימון פרוס לפרוסות דקות
מלח,
פלפל שחור
12 ענפי טימין שמן זית

חומרים למג'דרה:
1 כוס קינואה
½ כוס כוסמת
½ כוס עדשים שחורות
1+1+4 כוסות מים
1 בצל פרוס לחצאי טבעות דקות
½ כוס שמן זית
שן שום קצוצה
מלח
פלפל שחור
קינמון
כמון
כוס יוגורט

אופן ההכנה:
לבשל את הקינואה ב- 4 כוסות מים עד שרכה ולסנן.
לקלות מעט את הכוסמת בסיר, להוסיף 1 כף שמן זית, מלח ופלפל שחור, להוסיף 1 כוס מים ולהמשיך לבשל מכוסה על אש נמוכה מאוד 20 דקות.
את העדשים השחורות לבשל ב- 1 כוס מים שהגיעו לרתיחה משך כ- 25 דקות.
לטגן את הבצל ב- ¼ כוס שמן זית עד שחום זהוב.
להוסיף את שן השום הקצוצה ולטגן קלות.
לערבב הכל בעדינות, לתבל במעט קינמון וכמון.
לחרוץ את הדגים, למרוח במעט שמן זית, לתבל במלח ופלפל שחור את הלימון, קצת מהשום וענפי הטימין להכניס לדג.
לחמם תנור ל- 200 מעלות, לאפות כ- 20 דקות.

אופן ההגשה:
להניח הדג בצלחת, ולידו מג'דרה חמה עם יוגורט מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר