לקראת הפסח: גידול של כ- 60% בצריכת שמן זית ומאות אחוזים במגזר החרדי

גידול של כ- 60% נרשם החודש בצריכת שמן הזית, בהשוואה לצריכת חודש רגיל.

גדי הורוביץ, סמנכ"ל מועצת הזיתים, אומר כי בתבשילי חג הפסח עושים שימוש בכמות שמן זית גדולה מהרגיל לבישול, טיגון ואפיה.
לדבריו, בשנים האחרונות חל גידול בולט במיוחד בצריכת שמן זית כתוצאה מגל תודעת הבריאות השוטף את העולם, בעקבותיו עוברים בשלנים רבים משמן רגיל לשמן זית כתית מעולה.

לקראת הפסח ובתקופת החג נרשם גידול של מאות אחוזים ברכישת שמן הזית במגזר החרדי.
שמני המאכל – סויה, תירס וחמניות, אינם מתאימים לאלה שלא אוכלים קטניות בפסח. לעומתם שמני הזית אינם עשויים מקטניות, ולכן צריכתם גדולה בתקופה זו.
לדברי הורוביץ, הציבור החרדי אינו קונה שמן זית כתית או כתית מעולה, אלא שמן זית או שמן זית מזוכך, היות וטעם הכתית אינו ערב לחכם והם עושים בו שימוש בטיגון.

ממועצת הזיתים מזכירים לציבור כי כדי להימנע מרכישת שמן מזויף, יש להקפיד על רכישת שמן הנושא את תו אישור האיכות הרשמי של מועצת הזיתים בישראל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה