לקראת יום העצמאות: עליה של 5% בצריכת בשר ו- 2% בצריכת בשר בקר טרי, ושיא צריכת עוף ומוצריו

צריכת בשר הבקר בישראל עומדת על 103,372 טון בשר בשנה, הצריכה הממוצעת לנפש 14.66 ק"ג בשר בקר בשנה, עליה של כ- 5% ביחס לשנה שעברה, לשם השוואה, בדרום אמריקה עומדת הצריכה על 45 ק"ג לנפש בשנה. 79% מהצרכנים בישראל רוכש בשר בקר, מתוכם 37% מהם צורכים בשר בקר טרי, סה"כ עליה בשיעור של 2% ביחס לאשתקד

מנתונים לצריכת בשר בקר שנבדקו לקראת יום העצמאות, מדווח חיים דיין, מנכ"ל אמב"ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) ומועצת הבשר, כי צריכת בשר הבקר בישראל עומדת על 103,372 טון בשר בשנה, הצריכה הממוצעת לנפש 14.66 ק"ג בשר בקר בשנה, עליה של כ- 5% ביחס לשנה שעברה, לשם השוואה, בדרום אמריקה עומדת הצריכה על 45 ק"ג לנפש בשנה. 79% מהצרכנים בישראל רוכש בשר בקר, מתוכם 37% מהם צורכים בשר בקר טרי, סה"כ עליה בשיעור של 2% ביחס לאשתקד.

במקביל אומר מוטי גולדברג, מנכ"ל חברת עוף טוב, כי לאור מחקר שוק שביצעה החברה, ביום העצמאות יאכלו הישראלים כ- 1,100 טון בשר – פי 600% יותר מאשר צריכת הבשר בכל יום אחר בשנה.
ההוצאה הכספית לרכישת מוצרי הבשר ל"חגיגת המנגלים" ביום

ההערכה הינה שכ- 2.5 מיליון ישראלים ישתתפו ב"חגיגת המנגלים" ביום העצמאות בכל רחבי הארץ. כ- 95% במנגלים עממיים בפארקים, בגנים, חופי ים וכו', וכ- 5% בברביקיו בבתים פרטיים.

הבדיקה שנערכה ע"י "עוף טוב" מדרגת כך את הבשרים המבוקשים ביותר לעשייה על האש ביום העצמאות:
במקום הראשון – שיפודי פרגיות ושישליק עוף
במקום השני – סטייקים,
במקום השלישי – כנפי עוף,
במקום הרביעי – נקניקיות,
במקום החמישי – קבבים,
במקום השישי – צלעות כבש ושישליק כבש.
כמו כן, באחוזים קטנים יותר קונים הישראלים גם חלקים פנימיים כגון כבדים, לבבות ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר