לקראת יום העצמאות: 10 טיפים לבחירת המנגל המושלם

אף אחד לא רוצה להיות זה שצריך לתרץ למה הבשר יצא שרוף מבחוץ ונא מבפנים. את מי בדיוק זה מעניין שהמנגל לא מתאים? רגע לפני שרצים לקנות מנגל לחג, מספר טיפים שיעזרו לכם לעשות את ההחלטה הנכונה.

1. נוחות בעבודה – רצוי לשים לב למספר מאפיינים שמשפיעים על נוחות מהלך הצלייה. על משטח העבודה להיות בגובה המתאים לכם. רצוי שמתקן הברבקיו יגיע עם משטח עבודה, או עם ווים לתליית כלי עבודה. מומלץ לשאול את המוכר אם המתקן מגיע עם חבילת כלי עזר (מלקחיים, נפנף וכדומה).
2. גובה ארובה – ישנם מתקנים שמגיעים עם ארובות פליטה לעשן. קחו זאת בחשבון כשאתם ניגשים לקנייה. וודאו היכן בדיוק תמקמו את הברבקיו. לא מומלץ שהארובה תהיה קרובה לתקרת מרפסת או בצמוד לקיר, אלא באוויר הפתוח.
3. שירות, אמינות ואחריות – בדקו מי עומד מאחורי המוצר, כמה שנות אחריות יש עליו, והאם הוא עומד בתו תקן. במיוחד שימו דגש לכך במכשירי גז. בררו אם האחריות תקפה גם במידה וההתקנה נעשית באופן עצמאי על ידי הלקוח.
4. סוג הצלייה – למנגלי פחמים (פשוטים) לוקח זמן רב עד שבוערים, אך טעמו של הבשר משובח. לעומת זאת, מכשירי גז מקצרים את זמן ההמתנה, אך טעם הבשר עשוי להיות איכותי פחות. עשו בעצמכם את החישוב מה אתם מעדיפים, בהתייחס לנתונים הללו. פתרון אולטימטיבי הם מתקני ברביקיו מאבן, שעושים שימוש בפחמים רגילים, ובגלל המבנה המיוחד שלהם זמן ההדלקה קצר ביותר.
5. עמידות – בדקו את רמת העמידות של המכשיר. ישנם מכשירים שמתאימים לפחמים רגילים וישנם כאלה שמתאימים לצלייה באמצעות עצי הסקה, כגון עצי אורן, זית ואחרים. אלה מחייבים מכשיר בעל דרגת עמידות גבוהה ביותר לחום.
6. רגע לפני צלייה – סוג חומר הבעירה קריטי לטעמו של הבשר. מומלץ להשתמש בכמה שפחות מוצרי דלק למיניהם, ובמקומם לשים זרדים ועלים יבשים, וגם עשבי תיבול.
7. שלב הצלייה – בדקו אם המנגל מגיע עם רשת מתכווננת, אותה ניתן להרים ולהוריד בהתאם לאופי הצלייה. יש לכך חשיבות, מכיוון שכל סוג בשר נצלה בזמן שונה ובדרגת חום שונה. לדוגמא: רשת גבוהה יכולה להתאים לעישון בשר.
8. סוגי רשתות –נישנם סוגי בשר שמחייבים רשת מיוחדת, וכדאי להיערך לכך מראש. רשת מרובעת מתאימה לצליית דגים ולכבדים. היוועצו עם המוכרים בקשר לסוגי הרשתות השונות
9. ניקוי – מלאכת הניקוי יכולה להיות קשה ומייגעת. שימו לב, כי למכשיר המנגל יש מגירת אחסון נשלפת באמצעותה אפשר לרוקן את האפר שנותר מהפחמים, או לחילופין שניתן לשלוף את המשטח עצמו, או להפוך את המנגל כולו. רצוי לקבל הוראות מדויקות איך לנקות את המנגל ובאיזה חומרי ניקוי להשתמש.
10. כיסוי – במידה והמנגל עתיד להישאר מחוץ לבית בכל ימות השנה, מומלץ לדאוג לכיסוי מפני גשם, רוחות וכו'.


"איסמור" הינה חברה ליבוא ושיווק של מוצרי איכות חיים לעיצוב סביבת הבית החיצונית. לחברה חמישה מוצרים עיקריים – מערכות ספא לגינה ולחצר, סאונות פיניות (יבשות ורטובות), מערכות ברביקיו מבטון, מחסני עץ מוכנים, ובתי עץ, בקתות וצימרים תוצרת פינלנד.
אתר החברה www.ismohr.co.il, טל.09-8851882.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה