לראשונה הוענקה כשרות למוצר חלבי בפורטוגל

הרב דניאל ליטווק, שליח ארגון שבי ישראל בעיר פורטו שבצפון פורטוגל, המכהן גם כרב העיר, העניק לאחרונה כשרות לגבינה מסוג "סרה דה אסטרלה".
זהו המוצר החלבי הראשון אשר זוכה לקבל כשרות במדינה.

 "סרה דה אסטרלה" היא גבינה מקומית ייחודית שמוכרת ומזוהה מאוד עם פורטוגל, אך גם מוכרת היטב ברחבי אירופה ובעולם. היא עשוייה מחלב צאן, כבשים ועזים שמקורו באזור הרכס הגבוה ביותר בפורטוגל: הרי סרה דה אסטרלה (Serra da Estrala) הנישאים לגובה של 2,000 מטר מעל פני הים.

הרב דניאל ליטווק מציין כי לפני כשנה, פנה אליו בעל מפעל Queijos Braz לייצור גבינות מסוג "סרה דה אסטרלה" הממוקם בעיר קווילה שבמרכז פורטוגל, וביקש ממנו להעניק כשרות לכל הגבינות שהוא מייצר.

"כשהוא פנה אלי הופתעתי, משום שהגבינות שהוא מייצר נמכרות היטב ברחבי העולם, והיה לי ברור שהמטרה אינה לשם קידום מכירתן", מציין הרב ליטווק. "מהשיחה עמו התברר לי שהוא צאצא למשפחת אנוסים, ושהסיבה היחידה לפנייתו אלי הייתה רצונו לחדש את הקשר שלו עם היהדות ולהביע את זהותו היהודית על-גבי אריזת הגבינות שכה מזוהות עמו".

בפורטוגל חיים כיום כ- 1,000 יהודים רשומים המרוכזים בשלוש קהילות: ליסבון, פורטו ובלמונטה. בנוסף, כ-7,000 מאזרחי פורטוגל הצהירו לרשויות במפקד הלאומי כי דתם היא היהדות, ועל-פי ההערכה חיים בפורטוגל עוד עשרות ואולי מאות אלפי צאצאי אנוסים, המודעים היטב לזהותם ולקשר ההיסטורי שלהם לעם היהודי. 
לאחרונה אף התפרסמו תוצאות מחקר מדעי חדש לפיו כ-20% (כ-10 מיליון איש) מתושבי ספרד ופורטוגל הינם צאצאים למשפחות יהודיות.

לדברי מיכאל פרוינד, יו"ר ומייסד ארגון שבי ישראל, הענקת הכשרות היא חלק ממאמצי הארגון בראשותו להחיות מחדש את החיים היהודים בפורטוגל, ולחזק את הקהילה היהודית הקטנה החיה בה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה