מאפה אישי תרד וריקוטה

 

שילוב קלאסי של מדליוני תרד עם ריקוטה היוצר מאפה בעל מרקם קליל ומענג. ניתן להכין מנה זו גם כפאי משפחתי ואז עורכים את הבצק בתבנית ויוצקים מעל את המלית. יש להוסיף למלית זו ביצה נוספת.

חומרים ל- 12 מנות:
1/2 שקית (של 800 גרם) מדליוני תרד מוקפאים "סנפרוסט"
1 חבילה (250 גרם) גבינת ריקוטה
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 ביצים
1 כף אבקת מרק בצל
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח, פלפל שחור טחון
1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס "מעדנות" מופשר
ביצה טרופה
תבנית מאפינס 12 שקעים משומנת

אופן ההכנה:
מפשירים את התרד בסיר על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, מסננים את המים העודפים ומצננים.
מוסיפים לתרד את שאר חומרי המלית ומערבבים.
חותכים את הבצק ל-12 ריבועים שווים.
מניחים כל ריבוע בשקע התבנית ויוצקים לתוכו את מלית התרד.
מורחים את קצוות הבצק בביצה טרופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-40-30 דקות






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה