מאפה ירקות

6 מנותהחומרים:½1 ק"ג קישואים1 ק"ג חצילים2 פלפלים ירוקים1 ק"ג עגבניות4 בצלים בינוניים50 גרם חמאה או מרגרינה1 כוס גבינה צהובה מגוררתקמחשמן לטיגוןהחומרים לרוטב:1/3 ליטר חלב50 גרם חמאה או מרגרינה3 כפות קמח1 כוס שמנת מתוקהמלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם אופן ההכנה:קולפים את הקישואים ואת החצילים וחותכים לקוביות גדולות. מגלגלים את הקוביות בקמח ומנערים, כדי להסיר את עודפי הקמח.מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קוביות הקישואים והחצילים בשמן חם מאוד למשך 5 דקות. מסננים היטב משאריות השמן.קולפים וקוצצים את הבצלים, חותכים את הפלפלים לפלחים ומרחיקים את הגרעינים. מחממים במחבת 40 גרם חמאה או מרגרינה ומטגנים את הבצלים, בלי להשחים אותם. מוסיפים את הפלפלים ואת העגבניות ומטגנים יחד 10 דקות.בשארית החמאה משמנים תבנית אפייה עמוקה, יוצקים לתוכה את החצילים והקישואים ומכסים במחצית תערובת העגבניות.הכנת הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב. מטגנים תוך בחישה במשך 3-2 דקות ומסירים מעל האש. מוסיפים את החלב הקר תוך בחישה נמרצת, ועל אש קטנה מביאים לידי רתיחה.מוסיפים את השמנת ומבשלים על סף הרתיחה במשך 10 דקות. מתבלים במלח, בפלפל ובמוסקט.מערבבים את המחצית הנותרת של העגבניות עם הרוטב ויוצקים לתבנית האפייה. זורים למעלה את הגבינה המגוררת.אופים בתנור חם (שחומם מראש) במשך כ-20 דקות, או עד שהמאפה זהוב. מגישים חם.

6 מנות
החומרים:
½1 ק"ג קישואים
1 ק"ג חצילים
2 פלפלים ירוקים
1 ק"ג עגבניות
4 בצלים בינוניים
50 גרם חמאה או מרגרינה
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
קמח
שמן לטיגון

החומרים לרוטב:
1/3 ליטר חלב
50 גרם חמאה או מרגרינה
3 כפות קמח
1 כוס שמנת מתוקה
מלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם

אופן ההכנה:
קולפים את הקישואים ואת החצילים וחותכים לקוביות גדולות. מגלגלים את הקוביות בקמח ומנערים, כדי להסיר את עודפי הקמח.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את קוביות הקישואים והחצילים בשמן חם מאוד למשך 5 דקות. מסננים היטב משאריות השמן.
קולפים וקוצצים את הבצלים, חותכים את הפלפלים לפלחים ומרחיקים את הגרעינים. מחממים במחבת 40 גרם חמאה או מרגרינה ומטגנים את הבצלים, בלי להשחים אותם. מוסיפים את הפלפלים ואת העגבניות ומטגנים יחד 10 דקות.
בשארית החמאה משמנים תבנית אפייה עמוקה, יוצקים לתוכה את החצילים והקישואים ומכסים במחצית תערובת העגבניות.

הכנת הרוטב:
ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב. מטגנים תוך בחישה במשך 3-2 דקות ומסירים מעל האש. מוסיפים את החלב הקר תוך בחישה נמרצת, ועל אש קטנה מביאים לידי רתיחה.
מוסיפים את השמנת ומבשלים על סף הרתיחה במשך 10 דקות. מתבלים במלח, בפלפל ובמוסקט.
מערבבים את המחצית הנותרת של העגבניות עם הרוטב ויוצקים לתבנית האפייה. זורים למעלה את הגבינה המגוררת.
אופים בתנור חם (שחומם מראש) במשך כ-20 דקות, או עד שהמאפה זהוב. מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר