מאפה פילו פריך במילוי קרם בטטה וקונפי ירקות שורש

 

מתכון חלבי
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: כשעה
כשר
25 יחידות

חומרים:
2 בטטות גדולות
קורט מלח
3 כפות שמן זית
5 ענפי סלרי
2 בצלים אדומים
1 בוהן ג'ינג'ר טרי
מעט שמן קנולה לטיגון
2 דפי בצק פילו
100גרם חמאה

אופן ההכנה:
לשטוף היטב את הבטטות, להניחן על מגש מרופד בנייר אפיה, ולשים בתנור ב- 180 מעלות ל- 30 דקות עד שהבטטות משחימות. לקלף את הבטטות ולמעוך בעזרת מזלג עד שמתקבלת מחית חלקה. להוסיף אל המחית את המלח ושמן הזית ולערבב.
להוריד מהסלרי את העלים וקצות השורש. לשטוף היטב ולפרוס באלכסון לפרוסות בעובי כ- 3 מ"מ.
את הבצל האדום לקלף לשטוף ולפרוס לפרוסות בעובי כ- 3 מ"מ.
את הג'ינג'ר לקלף, לשטוף, ולחתוך לקוביות קטנות.
לחמם שמן במחבת, ולשפוך לתוכה את הבצל, הסלרי והג'ינג'ר.
לטגן מעט ולבשל על אש קטנה כשעתיים, עד לקבלת קונפי חום מיובש ומעט קריספי.
להמיס את החמאה במחבת.
לשטח על קרש חיתוך עלה פילו.
למרוח בעזרת מברשת בחמאה.
מעליו להניח עוד דף פילו, ואף אותו למרוח בחמאה.
לחתוך את הדף הכפול לריבועים של 8 על 8 ס"מ.
להניח במרכז כל ריבוע מעט פירה בטטה וקונפי ירקות.
לסגור את ארבעת קצוות הריבוע כלפי מעלה לצורה של מעין כוכב. להניח את הריבועים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
לאפות בחום בינוני כ- 20 דקות עד שהבצק מזהיב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה