מאפה פיצוחים

רז רהב, שף הבית של סימנס, מציע מתכון למאפה בו משולבים פיצוחים ללא קליפה – הדרך האלגנטית ליהנות מפיצוחים בכל זמן וכל מקום

אופים את הבצק בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות. כאשר הבצק יוצא מהתנור מפזרים מלח גס. צילום שאטרסטוק

מצרכים

1 חבילת בצק עלים חמאה

200 גרם תערובת פיצוחים קלופים לא קלויים (גרעיני חמנייה, צנובר וגרעיני דלעת)

1 ביצה טרופה

מלח גס

קמח

צילום שאטרסטוק

אופן ההכנה

מחממים תנור על טורבו ל- 185 מעלות.

פורסים את בצק העלים ומרדדים אותו עם מעט קמח.

מברישים בביצה הטרופה ומפזרים על כל השכבה העליונה את תערובת הפיצוחים.

פורסים את הבצק לרצועות.

אופים את הבצק בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות.

כאשר הבצק יוצא מהתנור מפזרים מלח גס.

חומרים לרוטב טרטר איולי לטבילה

3 חלמונים
40 גרם חרדל דיז’ון חלק
10 גרם מלח
20 גרם חומץ בן יין לבן
2 שיני שום כתושות
10 גרם מיץ לימון
250 מ"ל שמן זית
150 מ"ל שמן קנולה

אופן ההכנה

טורפים את כל המרכיבים למעט השמנים.

מזלפים את השמנים לאט לאט תוך כדי טריפה עד קבלת מרקם חלק ויציב.

לתוך האיולי מקפלים

100 גרם מלפפונים טריים קצוצים דק (בלי נוזלים)
100 גרם מלפפונים חמוצים במלח קצוצים דק (בלי נוזלים)
מעט שמיר קצוץ
1/4  פלפל ירוק חריף שרוף קצוץ דק

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה