מאפה קיפרי ריגטי ברוטב גבינה וירקות

תבנית בקוטר 27 ס"מ או תואמת4-6 מנותהחומרים250 גרם פסטה קיפרי ריגאטי מבושלת ע"פ ההוראות ומסוננת2 כפות שמן זית 1 בצל בינוני קצוץ דק1 כף עלי טימין250 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות 1 כוס אפונה עדינה (קפואה)כ- 20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים מלח ופלפל שחור טחון טרילרוטב הגבינה50 גרם חמאה וכף שמן זית2 כפות קמח גדושות (40 ג"ר)500 מ"ל חלב (2.5 כוסות)1 כפית חרדל3 כפות עירית קצוצה 50+ 150 גרם גבינה צהובה מגוררת מלח, פלפל שחור גרוס טרי וקורט אגוז מוסקט.ההכנהמחממים שמן זית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב, על אש בינונית, כ – 5 דקות.מוסיפים טימין, פטריות ואפונה, וממשיכים לטגן ולערבב עוד 5 דקות.מערבבים עם העגבניות והפסטה, ושומרים בצד.מחממים תנור ל-180 מעלות.רוטב הגבינהממיסים בסיר את החמאה והשמן. מוסיפים את הקמח תוך ערבוב, ומבשלים עד שהתערובת מבעבעת. מסירים מן האש.בהדרגה ותוך כדי טריפה, יוצקים את החלב. כשמתקבלת תערובת אחידה מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 3-2 דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מן האש, מוסיפים עירית ומתבלים. מוסיפים 501 גרם מהגבינה ומערבבים היטב. יוצקים על הפסטה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.הכנת המנהיוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ומפזרים מעל את הגבינה הנותרת. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה זהוב.

תבנית בקוטר 27 ס"מ או תואמת
4-6 מנות

החומרים
250 גרם פסטה קיפרי ריגאטי מבושלת ע"פ ההוראות ומסוננת
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כף עלי טימין
250 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות
1 כוס אפונה עדינה (קפואה)
כ- 20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מלח ופלפל שחור טחון טרי

לרוטב הגבינה
50 גרם חמאה וכף שמן זית
2 כפות קמח גדושות (40 ג"ר)
500 מ"ל חלב (2.5 כוסות)
1 כפית חרדל
3 כפות עירית קצוצה
50+ 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס טרי וקורט אגוז מוסקט.

ההכנה
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב, על אש בינונית, כ – 5 דקות.

מוסיפים טימין, פטריות ואפונה, וממשיכים לטגן ולערבב עוד 5 דקות.

מערבבים עם העגבניות והפסטה, ושומרים בצד.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

רוטב הגבינה
ממיסים בסיר את החמאה והשמן. מוסיפים את הקמח תוך ערבוב, ומבשלים עד שהתערובת מבעבעת. מסירים מן האש.

בהדרגה ותוך כדי טריפה, יוצקים את החלב. כשמתקבלת תערובת אחידה מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 3-2 דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מן האש, מוסיפים עירית ומתבלים.

מוסיפים 501 גרם מהגבינה ומערבבים היטב. יוצקים על הפסטה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

הכנת המנה
יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ומפזרים מעל את הגבינה הנותרת. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה זהוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר