מגמה חדשה בתעשיית המזון: בדיקות אלרגנים במוצרי מזון

"על אף שאין חקיקה המחייבת ציון חומרים מעוררי אלרגיה על גבי מוצרי מזון, חלה עלייה בבדיקות האלרגנים", אומר ד"ר משה ורמן ממעבדות מילודע

במעבדות מילודע מתשלובת מילואות, מסתמנת עלייה בבדיקות שעורכים יצרני המזון לזיהוי אלרגנים. "על אף שאין חקיקה המחייבת ציון חומרים מעוררי אלרגיה על גבי מוצרי המזון, חלה עלייה בבדיקות האלרגנים", אומר ד"ר משה ורמן, מנהל המעבדה הכימית במילודע.

כ-5% מהתינוקות והילדים בישראל רגישים למזון. בין המזונות מעוררי האלרגיה: בוטנים, שומשום, חלב, סויה וגלוטן. נתון זה מדרבן מפעלי מזון ליזום בדיקות לאלרגניים במוצרים לצורך סימונם.

"החוק בארץ אינו מחייב ציון בולט של חומרים המעוררים אלרגיה על גבי האריזה. כיום, ניתן למצוא סימון ברור להמצאות או חוסר גלוטן במוצרים רבים. אבל לא כל המוצרים שעל המדף מסומנים באופן ברור לצרכן. במקרים מסוימים ניתן למצוא מוצרי פרווה המכילים שאריות מוצקי חלב. מוצרים אלה אומנם כשרים על פי ההלכה, אך עלולים להיות מסוכנים לאנשים שרגישים לחלבוני חלב", מוסיף ד"ר ורמן.

מילודע מקבוצת מילואות הינה חברה מסחרית ובה שלוש מעבדות לבקרת איכות: כימית, ביולוגית, וטרינרית, בתחומים: מזון, מים, התקנים רפואיים, קוסמטיקה, וטרינריה וחקלאות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר