מדריך כרטא לארוחות בטבע

ספר קטן ממדים זה מפתיע, ולו מפני ששם המחבר לא מופיע על הכריכה. הסיבה לא ברורה, בעיקר מאחר שמדובר בשף לאון אלקלעי המוכר וידוע לרבים מהמסעדות שהיו שלו, מהמסעדות בהן הוא שף מייעץ, מהעיתונות ומהטלוויזיה

מדריך כרטא
ארוחות בטבע
בשרים, דגים, רטבים, כריכים (כשר)
מאת לאון אלקלעי
הוצאת כרטא ירושלים
מחיר מומלץ: 74 ₪



ספר קטן ממדים זה מפתיע, ולו מפני ששם המחבר לא מופיע על הכריכה. הסיבה לא ברורה, בעיקר מאחר שמדובר בשף לאון אלקלעי המוכר וידוע לרבים מהמסעדות שהיו שלו, מהמסעדות בהן הוא שף מייעץ, מהעיתונות ומהטלוויזיה.
טעות שיווקית או כוונה תחילה? לכו תדעו.

מכל מקום, אלקלעי מביא כאן שפע מתכונים המותאמים לארוחות בטבע – עם מנגל ובלי מנגל, כאשר למנות רבות הוא נותן את טאץ' השף שלו. למשל: ביצי סויה; פרגית עם קארי, מנגו ותפוחי עץ; סלט סלרי עם פלפל חריף; או ברוסקטה עם גבינת צאן ופלפלים קלויים.
מעבר לשמות המוכרים מתפריטי מסעדות תמצאו כאן גם כריך עם חביתת ירקות ופטריות; כריך טונה; ואפילו כנאפה.
בספר שפע מתכונים לתערובות תיבול, משרות ורטבים; הסבר על המנגל ומתכונים עבורו; פיקניק קר; כריכים; ברוסקטות למיניהן, וקינוחים.

הפורמט הקטן של הספר מיועד, מן הסתם, לשימוש בו בטבע, אם כי חלק ניכר מהמאכלים כדאי או לבשל או להכין לקראת בישול במטבח הביתי עוד לפני היציאה לשטח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר