מהשף רושפלד: מרק עוף לימוני עם קציצות עוף שמנמנות

מתכון של השף יונתן רושפלד עבור עוף טוב מתוך התוכנית מירי ויונתן עושים לכם חג – FOODY. מרק מזין וטעים המתאים לארוחה המפסקת. שונה בניחוח הפרסי שלו ומיועד עבור מי שמתכוננים לצום ובכלל בחגים ולקראת החורף שיגיע

מכינים קציצה קטנה מהתערובת ומכניסים למרק. מחכים כ-7 דקות עד שתתבשל וטועמים אותה ואם חסר מלח, פלפל או כורכום מוסיפים לתערובת. צילום אפיק גבאי

מצרכים עבור 6 מנות

למרק

4 כרעיים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה כמו של עוף טוב

2  כרישות בינוניות

2  בצלים בינוניים

1  צרור כוסברה

1  צרור פטרוזיליה

1  צרור שמיר

4  לימונים פרסיים מיובשים

1  שורש כורכום בינוני

6  שיני שום

2 ו-1/2 ליטר מים

1  כפית מלח דק

1/2 כפית כורכום

1/2  כפית פלפל שחור טחון

1  כפית סוכר

2  לימונים

לקציצות

2  חזות שלמים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

2  פרוסות חלה רטובות וספוגות במים

1 כפית כורכום

1/2  כפית הל טחון

1  כפית מלח דק

1/2  כפית אבקת אפייה או אבקת סודה לשתייה

1/3  כוס פטרוזיליה קצוצה

1/3  כוס שמיר קצוץ

1/3  כוס כוסברה קצוצה

1  כוס מים קרים

להגשה

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/3 כוס שמיר קצוץ

1/3 כוס כוסברה קצוצה

1 כפית שמן זית

צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה

מבשלים את העוף

מרתיחים מים בסיר גדול.

מבשלים בהם את כרעי העוף למשך כמה דקות.

מסננים את המים ושוטפים את העופות היטב עד שהמים צלולים.

מנקים את הסיר להמשך ההכנה.

מכינים את המרק

פורסים את הכרישה לאורכה ל- 4 רצועות ואז פורסים לפרוסות. קוצצים את הבצלים גס לקוביות בגודל דומה לחתיכות הכירשה.

מכניסים את הכרישה, הבצל ועשבי התיבול לסיר.

מוסיפים את הלימון הפרסי השלם ואת שורש הכורכום כשהוא חתוך ל- 4.

מוסיפים ½2 ליטר מים, מלח, פלפל וכורכום.

מביאים לרתיחה.

מכסים חלקית ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות.

מכינים את הקציצות

במעבד המזון טוחנים את החלה לפירורים גסים.

חותכים כל חזה עוף ל- 4 ומוסיפים למעבד.

מוסיפים כורכום, הל, מלח, אבקת אפייה וכוס מים קרים.

מעבדים הכול לתערובת אחידה.

מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים היטב.

מכינים קציצה קטנה מהתערובת ומכניסים למרק.

מחכים כ- 7 דקות עד שתתבשל וטועמים אותה.

אם חסר מלח, פלפל או כורכום מוסיפים לתערובת.

קולפים את שיני השום ומועכים אותן קלות כדי לשחרר טעמים.

המשך הכנת המרק

אחרי 40 דקות טועמים את המרק.

מתקנים תיבול, מוסיפים את שיני השום המעוכות והסוכר.

סוחטים פנימה מיץ מ- 2 לימונים.

מבשלים עוד 40 דקות.

מוציאים את העופות מהמרק (שומרים אותם כדי להכין סלט עוף ומנגולד).

מוציאים גם את הלימון הפרסי ושורש הכורכום.

מרסקים קלות את המרק בעזרת מוט בלנדר עד להסמכה אבל לא למרקם דייסתי.

מביאים את המרק לרתיחה נוספת.

בישול הקציצות במרק

בידיים רטובות צרים קציצות גדולות ומניחים במרק.

מערבבים בעדינות ומניחים לקציצות להתבשל במרק 10 דקות. מדי פעם מנערים קצת את הסיר כדי שהקציצות ישנו את מקומן.

טועמים ובמידת הצורך סוחטים פנימה עוד מיץ מ- ½ לימון נוסף.

מגישים

יוצקים את המרק לצלחת מרק רחבה.

מוסיפים 4 קציצות שמנמנות.

מפזרים מעל עשבי תיבול טריים וזרזיף שמן זית.

עצה של רושפלד

אל תשכחו לטעום. הכינו קציצה אחת, תטעמו, ואז תקנו את התיבול.

המרק הזה יהיה לגמרי המנה העיקרית של הארוחה המפסקת שלכם.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה