fbpx

להתאים יין לאוכל בארוחת יום העצמאות ה-73 למדינה

חג העצמאות הוא כמובן חג המנגל ומתבקש לשתות יין ישראלי. איזה יין לבחור? באירועים רבי משתתפים רצוי מאוד לדאוג למגוון. לכן גם יין לבן ורוזה בהחלט מומלצים, במיוחד כשהאירוע בצהרים וחם בחוץ
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

הכלל המנחה והכי חשוב: תשתו את היין שאתם הכי אוהבים וטעים לכם. רצוי מאד שהיין לא יאפיל על טעם המנה שאתם אוכלים, ולהיפך. כמו זוגיות טובה, אם האחד משתלט על השני, שני הצדדים מפסידים… הנה מספר המלצות מתוך המבחר הגדול על המדפים בחנויות היין וברשתות:

צילום pixabay

דגים

יקב מוני – רוזה קאלדוק נחל 2020: יין חדש ביקב מוני, עשוי מ- 100% ענבי קאלדוק (הכלאה של ענבי מלבק וגרנאש). צבע ורוד בהיר, ארומות של פרי ופרחים. חומציות נעימה וטעמי פרי טרי, מובילים לסיומת מהנה ואלגנטית. רוזה נהדר בצבע ובטעם. מחירו 59 ₪.

יקב אשקר – סוביניון בלאן 2020: יקב בוטיק בכפר יאסיף, המספר דרך היין את סיפור עקורי הכפר איקרית. יין בגוון צהוב עמוק. ארומטי, פרחוני, טעמי פרי עדינים, ומעט מינרליות. יין רענן, אלגנטי ומהנה. מחירו 75 ₪.

צילום נמרוד סונדרס

עוף-פרגיות

יקב ברקן – גוורצטרמינר Reserve Gold Edition :2019 יין לבן חצי יבש. ארומטי, פירותי, גוף קל, חמיצות מעודנת וסיומת מתקתקה. מחירו 40 ₪.

יקב 1848 – שרדונה דור 2 2020: עשוי ללא שימוש בעץ. ניחוחות וטעמי פרי מודגשים, חדות, חמיצות מרעננת, וסיומת ארוכה ומינרלית. שרדונה קלאסי וטעים. מחירו 60 ₪.

נקניקיית עגל וטלה בייצור עצמי. צילום אפיק גבאי

נקניקיות

יקב כרמל – 4 Vats  אדום 2019: יין אדום המופק מענבי מרסלאן, ארגמן, קריניאן, גרנאש וקלאדוק, עם נגיעה של שרדונה. מורכב, עשיר, רענן, פירותי ומעניין. מחירו 65 ₪.                   

יקב ירושלים – מרסלאן 2018: התיישנות במשך 12 חודשים הביאה לניחוחות נעימים, עושר בפרי, רכות, חמיצות טובה, וסיומת ארוכה ומאוזנת. מחירו 65 ₪.

צילום pixabay
צילום pixabay

המבורגר – קבב

יקב בנימינה – יוגב קברנה סוביניון פטי ורדו 2020: 55% ענבי פטי ורדו ו- 45% קברנה סוביניון. צבע ארגמן, טעמים נפלאים, מורכבות מצוינת וסיומת נעימה. יין מאוזן, מרוכז, וטעים. מחירו 39 ₪.

יקב היוצר – לגאטו ברברה 2018: יין חדש בסדרה. צבע אדום עז, התיישן 21 חודשים בחביות עץ. גוף מלא, חמיצות טובה, ריחות וטעמים פירותיים. עגול, רענן, והרמוני. טעים ומהנה. מחירו 65 ₪.

צילום pixabay

צלעות טלה

יקב טפרברג – אינספייר דבוטאז' 2018: 60% מלבק ו- 40% מרסלאן. יין עוצמתי בצבע, בארומות, ובטעמים. עפיצות עדינה וגוף מלא. רכות, מורכבות, וסיומת ארוכה ומורגשת. מחירו 60 ₪.

יקב הרי גליל – אלון 2019: 40% מרלו 29% קברנה סוביניון, 24% סירה, ו- 7% פטי ורדו. יין אדום אטום. ארומות נעימות ועושר בטעמים. חמיצות טובה ומאוזנת, מרקם חלק, סיומת ארוכה ונעימה. מחירו 60 ₪.

בשר – במקום הראשון אצל אנשי היי-טק
צילום pixabay

סטייקים 

כאן חרגתי, והתפרעתי עם היינות מבחינת המחירים. לדעתי, לסטייקים טעימים צריך יינות טעימים מאוד.

יקב כישור – כישור אדום 2018: בלנד של מרלו, קברנה סוביניון, קברנה פרנק, פטי ורדו וסירה. גוף בינוני ועגול, פרי נהדר, וחמיצות מצוינת. פשוט נהדר. יין מוצלח עם סיומת פירותית וארוכה. מחירו 85 ₪.   

יקב טוליפ – סירה רזרב 2018: שנה וחצי בחביות. גוף מלא, פרי בשל, ופלפל שחור. עגול ומאוזן. סירה קלאסי, עוצמתי, ומרשים. חוויה ב- 129 ₪.

צילום יקב סריג מדף הפייסבוק

אלכוהול – דיז'סטיף

לסיום הארוחה שני משקאות אלכוהוליים לעיכול נעים של ארוחה כבדה, ומינגלינג לסיום:

יקב סריג – גראפה 33: עברה זיקוק כפול במזקקת נחושת כפרית צרפתית מסורתית. עשויה מענבי מוסקט קנלי. צבע זהוב, ארומטית, מעודנת ומורכבת. קטיפתית ואיכותית, מחליקה בקלילות בגרון. מחירה 100 ₪.

יקב כרמל – ברנדי 777: מותג ותיק אשר זוקק לראשונה לפני יותר מ-60 שנה. המספרים בשם הברנדי נבחרו בשל חשיבות הספרה 7 ביהדות. מיוצר מענבי קולומברד, מוסקט וקריניאן, ומזוקק בזיקוק רציף. מורכב ממספר סוגי ברנדי שהתיישנו בממוצע 4 שנים בחביות עץ אלון בדרגת יישון VS, ששימשו בעבר להתבגרות יינות של יקבי כרמל. ארומות רעננות, וניל, ומרירות. 40% אלכוהול. מחירו 150 ₪.

תשתו, תיהנו, תחבקו את היקרים לכם. אל תשכחו מה חשוב באמת. חג שמח מדינת ישראל.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה