מוס נוגט

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לקינוח מוס נוגט עם מעט רכיבים ומהיר להכנה שמסיים היטב כל ארוחה או סתם למפגש עם חברים

בקערה נפרדת מקציפים גם את השמנת המתוקה ויוצקים את תערובת הנוגט מהסיר לקערה

רכיבים

1 ביצה

100 גרם שמנת להקצפה קרה מאוד (ישר מן המקרר)

150 גרם מחית נוגט או מחית אגוזי לוז רכה

2 דפי ג'לטין

50 מ"ל חלב

אופן ההכנה

משרים את דפי הג'לטין במים קרים למשך דקה-שתיים.

מחממים חלב בסיר.

מוסיפים את דפי הג'לטין הרכים לאחר סחיטה ואת מחית הנוגט.

מערבבים היטב עד שהנוגט נמס.

מפרידים בין חלבון לחלמון הביצה.

מקציפים חלבון עד קבלת קצף נוקשה.

בקערה נפרדת מקציפים גם את השמנת המתוקה.

יוצקים את תערובת הנוגט מהסיר לקערה.

מוסיפים את חלבון הביצה לתערובת.

לאחר מכן מוסיפים לתערובת את הקצפת ומערבבים.

מוסיפים את קצף החלבון.

מערבבים לקבלת מוס אחיד.

יוצקים את התערובת לכוסות אישיות.

מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

הגשה

ניתן להגיש את המוס יכולים עם מעט קצפת למעלה ופירורי נוגט.

מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה