מועצת הצמחים: שקד ישראלי מכיל 39% יותר סידן משקדים אחרים

השקדים ידועים כעשירים ביותר בוויטמין E, בסיבים ובסידן מתוך קבוצת האגוזים. בימים אלה התברר כי השקד הישראלי אף עשיר בסידן ב-39% יותר מאשר בשקדים אחרים. בבדיקה שנערכה ביוזמת שולחן השקד במועצת הצמחים במעבדות בקטוכם, נמצא שהשקד הישראלי, הידוע בפריכותו ובטעמו הייחודי גם בשקדים שאינם קלויים, מכיל 368 מ"ג סידן ל- 100 גרם שקד לעומת 264 מ"ג בשקדים האחרים (לפי נתוני ה- USDA).

גוף האדם מכיל 1%-2% סידן שכמעט כולו (99%) מצוי בשיניים ובעצמות, והיתר מתווך בתהליכים בדם, בשרירים וברקמות אחרות. בעת מחסור באספקת סידן מהמזון, מספק הגוף את צרכי הסידן מהעצם, ומצב זה עלול להוביל לבריחת סידן, להתפתחות מחלת האוסטיאופרוזיס, ולעלייה ברגישות לשברים.

הצריכה המומלצת ליום של סידן מהמזון לבוגר עומדת על 1000-1200 מ"ג, אולם לפי סקר שנערך ב- 2001 על ידי משרד הבריאות, נמצא כי צריכת הסידן מהמזון בקרב נשים וגברים בישראל נמוכה מאוד לעומת הכמות המומלצת.
אצל הגברים הצריכה עמדה על 43% אחוזים מהרצוי, ואילו בקבוצת הנשים, שהיא בעלת סיכון גבוה יותר למחסור בסידן והתפתחות מחלת האוסטאופרוזיס, עמדה הצריכה על 40% מהמומלץ.

לדברי הדיאטנית הקלינית של ענף השקד במועצת הצמחים, אורית מגלד בן אריה, במיוחד על רקע נתונים אלה יש חשיבות לצריכת מזונות עשירים בסידן, אשר בנוסף מספקים טעם וגיוון לתפריט. לדבריה, מומלץ להכניס לתפריט שקד ישראלי לצד מזונות אחרים עשירים בסידן, כגון מוצרי חלב, סרדינים וירקות ירוקים כהים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה