מוצ"ש 30 באוגוסט: יקב ויתקין יחנוך את קריניאן 2006

במוצ"ש 30 לאוגוסט 2008, בין השעות 18:00-22:00, יחנוך יקב ויתקין בחצר היקב את יין ויתקין קריניאן 2006, בערב פתוח הכולל טעימות מכל יינות היקב

במוצ"ש 30 לאוגוסט 2008, בין השעות 18:00-22:00, יחנוך יקב ויתקין בחצר היקב את יין ויתקין קריניאן 2006, בערב פתוח הכולל טעימות מכל יינות היקב:
מסע ישראלי- לבן, ורוד ואדום 2007 (בחשיפה ראשונה)
ויתקין קריניאן 2006
פינו נואר 2006, ריזלינג 2007, פטיט סירה 2005,
בציר מאוחר 2006
וחשיפה ראשונה לקברנה פרנק 2006
הכול בסימן בציר 2008 המתבצע בימים אלה.

על חתן השמחה: ויתקין קריניאן Old Vines 2006
הרכב ענבי היין: 100% קריניאן משלושה כרמים בוגרים הנטועים באזור בנימינה וזיכרון יעקב. הכרמים אינם מושקים, ובכך מאולצים השורשים להגיע לשכבות הקרקע העמוקות יותר, מה שתורם לאופי החד וריכוז הטעמים בענבים.
שילוב זה בין שלושת הכרמים מגביר את מורכבות ועומק היין הסופי. עומסי היבול נעו באופן טבעי בין 250 ל- 700 ק"ג לדונם לכרמים השונים. הענבים נבצרו לארגזים קטנים בשעות הבוקר המוקדמות, ובתוך חצי שעה הגיעו ליקב למערכת קבלת הבציר.

חלק מחומר גלם זה, באותה רמת איכות, היווה מרכיב בבלנד של יין מסע ישראלי אדום 2006, יחד עם סירה ומעט קברנה פרנק. מסע ישראלי אדום 2006 זכה במדליות זהב בשתי קטגוריות בתחרות אשכול הזהב 2008.

ביקב הופרדו הענבים והועברו ללא מעיכה למכלי תסיסה רחבים, כאשר חלק מהענבים הותססו במכל פתוח לקבלת מיצוי מוגבר של צבע ומבנה. בסך הכל שהו הענבים על הקליפות בין שבועיים לשלושה שבועות. חלק מהענבים הותסס עם תוספת שמרים, וחלקם בתסיסה פראית של שמרי הבר שמקורם על גבי זג הענבים.

לאחר הסחיטה ושיקוע קצר, הועבר היין לתסיסה מלולקטית והתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות גדולות בנפח 350 ליטר, 30% מהן חדשות, לתקופה של 15 חודשים.
היין לא עבר כל תהליכי ייצוב וסינון, למעט סינון גס אחד בלבד לפני המילוי.

רשמי טעימה לפי אנשי יקב ויתקין: היין מפגין כבר כעת צבע ארגמן-סגול עמוק, ארומות עשירות של פרי בשל (שזיף שחור-אירופאי ופטל שחור), תבלינים מתוקים, מורכבות של אנימליות ופרחוניות. לאחר אוורור מתאים הוא חושף טעמים מרוכזים ומורכבים של פרי שחור-כחול, תיבול ואופי "בשרי"–מינרלי רענן אופייני ליינות קריניאן או מבוססי קריניאן, ומנטה (אקליפטוס). היין בעל איזון בין בשלות אופטימלית לרעננות, עושר פריוסיומת דומיננטית ארוכה ונעימה.
בתנאי אכסון טובים הוא ימשיך לפתח מורכבות ועומק במשך 4-7 השנים שלאחר הבציר.


יקב ויתקין
דרך הכפר 68, כפר ויתקין
טל. 09-8663505, 054-5556303
[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר