מיץ תפוזים טבעי – בבקבוק או סחוט?

מחקר שפורסם בירחון האיגוד הרפואי האמריקאי ע"י החוקרים הורוביץ, פברי וגרסון, קובע כי תהליך הפיסטור שעובר מיץ תפוזים טבעי בבקבוקים הורס את ויטמין ה- C ומונע את ספיגת הויטמין בגוף. בעקבות המחקר, רשת ג'וסלנד בה סוחטים מיצים טריים לעיני הלקוח, יוצאת במתקפה כנגד הכיתוב "100% פרי טרי" המופיע על מיץ תפוזים טבעי בבקבוקים.
הכיתוב מטעה, אמנם מדובר במשקה המכיל 100% פרי, אבל תהליך הפיסטור הורס את ויטמין c, למרות שהצרכן התמים אינו מודע לכך.

צרכנים רבים מביטים על הנוזל הכתום בבקבוק, מוצאים בו שרידי פרי ושמחים לקרוא שהנוזל הכתום מורכב מ – 100% תפוזים, אבל זו פשוט הטעייה – המוצר שבידיהם אינו מכיל כלל ויטמין c טבעי בניגוד למיץ תפוזים טרי שנסחט לנגד עיניהם.

צריך הרבה דמיון כדי לחשוב שהתהליכים אותם עובר מיץ התפוזים כדי להאריך את חיי המקרר שלו מ- 4 שעות לשבועיים, לא גורמים לפגיעה בערך התזונתי.
רבים מבין הצרכנים מעולם לא חשבו כי מיץ תפוזים שעבר פיסטור מאבד כמעט את כל ויטמין C.
על הצרכנים לזכור כי לא כל הנוצץ זהב הוא, ופירות שעוברים פסטור בתהליכים כימיים או בחימום, מבחינת ערכים תזונתיים לא שונים בהרבה מתרכיז פטל, גם אם יש להם טעם ומראה של פרי.
בבר הבריאות של רשת ג'וסלנד מקפידים על שימוש בפירות טריים בלבד, תוך שימת דגש על הגעת המוצר מהקטיף אל הלקוח במינימום זמן.








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה