מלאווח בננה לוטי

מתכון של שף עומר מילר עבור יצרנית הטחינה והחלוה "אחוה" שמציע טוויסט מתוק למלאווח כקינוח עם ממרח שומשום וקוקוס

מסדרים כל מלאווח על צלחת. על כל אחד שמים 1/4 מכמות הבננות המקורמלות בגנאש השוקולד. צילום שניר סופגי גואטה

מצרכים ל-4 מנות

4 יחידות מלאווח

2 כפות שמן

4 בננות

לגנאש

200 גרם שוקולד מריר 70%

1 חבילת שמנת מתוקה 38%

5 כפות חלב מרוכז

לקרמל

4 כפות סוכר לבן

3 כפות מים

100 גרם חמאה

1 כף רום

להגשה

1/2 כוס שבבי קוקוס קלוי

1/2 כוס שומשום קלוי

4 כפות ממרח שומשום קוקוס כמו של אחוה

צילום שניר סופגי גואטה

אופן ההכנה

מכינים את הגנאש

בסיר קטן מניחים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וחלב מרוכז.

מחממים על להבה בינונית-נמוכה עד המסה ואיחוד מוחלט.

מכינים את הקרמל

שמים את הסוכר בסיר קטן ומוסיפים מים.

מניחים על אש נמוכה עד הזהבה.

כשהסוכר מתקרמל מוסיפים את הרום והחמאה.

פורסים את הבננות לטבעות ומוסיפים לקרמל.

מכינים את המלאווח

שמים מעט שמן על מחבת.

מניחים מעל את המלאווח למשך כ- 2 דקות מכל צד.

מאחדים את הבננות ברוטב הקרמל עם גנאש השוקולד ומערבבים.

להגשה

מסדרים כל מלאווח על צלחת

על כל אחד שמים 1/4 מכמות הבננות המקורמלות בגנאש השוקולד.

מפזרים מעל חופן שבבי קוקוס ושומשום קלוי.

מזלפים כף של ממרח שומשום וקוקוס.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה