מנזלה – תבשיל חומוס וחצילים

השפית נוף עתאמנה אסמעיל, זוכת מאסטר שף ופרזנטורית הקמפיין החדש של חברת "סוגת" לקידום סדרת הקטניות, מציעה מנה מזינה ומחממת מהמטבח הערבי הקלאסי

מסננים את גרגירי החומוס המבושלים ומעבירים לסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות. צילום נוף עתאמנה אסמעיל

חומרים ל-6-8 מנות

120 גרם (כ-1 כוס) גרגירי חומוס
1 חציל בלאדי חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
1 בצל לבן קצוץ
4 פלפלי שושקה יבשים או טריים
1 פלפל אדום
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית כמון
1/4 כפית שבבי צ'ילי
700 מ"ל (1 בקבוק) עגבניות מרוסקות
1/2 1 כוסות מים
4 כפות שמן זית

שמן לטיגון עמוק

צילום נוף עתאמנה אסמעיל

אופן ההכנה

מתחילים בהשריית גרגירי החומוס: מעבירים לקערה, ממלאים במים ומשרים למשך הלילה.

מסננים ומבשלים את החומוס בשפע מים עד שהגרגירים רכים.

מסירים את הקצף.

במקביל משרים את הפלפלים היבשים במים רותחים למשך 30 דקות.

אם משתמשים בטריים, פורסים אותם לאורך ומרוקנים מזרעים.

מסננים את הפלפלים המיובשים מהמים, חוצים לאורך ומרוקנים מזרעים.

מרוקנים מזרעים גם את הפלפל האדום ופורסים דק.

מטגנים את הבצל בשמן זית בסיר רחב כ-5 דקות עד להזהבה.

מוסיפים שום ופלפלים.

מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות.

מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים,.

מערבבים ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים ומביאים לרתיחה.

צילום נוף עתאמנה אסמעיל

מסננים את גרגירי החומוס המבושלים ומעבירים לסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות.

בינתיים ממליחים את קוביות החציל ומניחים על נייר סופג למשך 15 דקות כדי להגיר נוזלים.

מנגבים בנייר.

מחממים שמן לטיגון עמוק.

מטגנים את קוביות החציל עד שמזהיבות היטב.

מעבירים לסיר.

מערבבים ומבשלים 30 דקות נוספות.

אם צריך מוסיפים מים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה