מסעדת קלואליס זכתה בפעם השנייה ברציפות בתואר המצוינות של WINE SPECTATOR

מסעדת קלואליס של השף ויקטור גלוגר זכתה זו שנה שנייה ברציפות בתואר WINE SPECTATOR AWARD OF EXCELLENCE  – על מצוינות בתחום היין ושילובו בפעילות המסעדה.

אייל זיו, מנהל תחום היין במסעדה, מספר: "בשנה שעברה הגשנו מועמדות למגזין היין WINE SPECTATOR אשר בכל שנה בוחן מסעדות בכל העולם אשר להן תפריט יין איכותי ומיוחד. חלק מהדרישות של המגזין הן כמות יינות, מגוון, מחירים ושירות היין במסעדה.
בשנת 2008 קיבלנו לראשונה את התואר, והעלינו את ישראל על המפה בהיותנו המסעדה הראשונה והיחידה בישראל אשר זוכה להערכה בינלאומית.
ב-2009 הגשנו שוב מועמדות, והפעם אף זכינו לביקור של נציג מטעם WINE SPECTATOR אשר הגיע ובדק את אמיתות הדברים".

זיו אומר כי קלואליס שמה לה למטרה במהלך השנים לקדם את תרבות היין בתוככי המסעדה ומחוצה לה. תפריט היין של המסעדה רחב, מגוון ופונה לקהל רחב, ובו כ- 270 סוגים שונים של יינות, החל מ- 85 ₪ לבקבוק עד 38,500 ₪
(Château Haut-Brion – 1er Grand Cru – Magnum 1989).
במסעדה יש תשעה מקררי יין ובנוסף מרתף יין ,ובסך הכל כ- 7,500 בקבוקים בכל רגע נתון.

קלואליס מפעילה פאנל טעימות אשר טועם יינות רבים, ומתוכם בוחרים כאלו אשר יש להם פוטנציאל יישון רב, ומיישנים אותם במרתף המסעדה לשנים רבות.
"כל שנה אנחנו טועמים את היין בכדי לבדוק שאכן הוא עומד בציפיות ההתיישנות,, מספר אייל זיו. "לדוגמא: רקנאטי ספיישל רזרב 2003 – מייד לאחר השקתו קנינו כ-300 בקבוקים, ו- 200 מתוכם יושנו עד תחילת 2009. רק בתחילת השנה הצענו אותם בתפריט למכירה תחת כותרת ישראלים מתיישנים.
בכל שנה אנחנו בוחרים יין אשר יהיה ייחודי אך ורק למסעדה, עושים טעימות חביות, בוחרים שתי חביות בכל שנה, ומתוכן מייצרים בקבוקים של 500 מ"ל ייחודיים לקלואליס".

"בהמשך למסורת של שם המסעדה המורכב משמות בנותיו של השף ויקטור גלוגר "קלואה" ו"ליס", יין הבית נקרא על שם "מיה", הבת שלי", אומר זיו בגאוה.

כחלק מהמקצועיות של המסעדה בתחום היין, יש בה חמישה מלצרי יין אשר עוברים הכשרה מעמיקה בתחום, הכוללת הדרכות רבות, סיורים מקצועיים ביקבים וטעימות של יינות רבים.

בנוסף הוקם בתחילת 2007 "מועדון היין של קלואליס", מהאהבה ליין ואוכל.
המטרה הייתה לאגד קבוצה של אוהבי יין וגורמה לערבים של טעימות יין מיוחדות במינן.
הרעיון העיקרי הוא ערב של הנאה, ביחד עם חוויה חינוכית מעולם היין. הטעימות אינן סטנדרטיות מבחינת המבנה של הערב ומבחינת מגוון היינות.
בכל ערב טועמים לפחות שישה יינות, וביחד איתם ששמנות של אוכל.
מספר המשתתפים בכל ערב מצומצם מאוד: עד 18 טועמים, וזאת משתי סיבות עיקריות – הראשונה ליצור אווירה משפחתית ולא טעימה המונית, והסיבה השנייה היא שבדרך כלל היינות מאד מיוחדים, וקשה להשיג יותר משני בקבוקים מכל יין.

קלואליס ממוקמת בסיטי של רמת-גן. מטבח המסעדה פתוח לעיני הסועדים, ומקרר דגים ובו שלל הדגים ופירות הים הטריים, מוצג לראווה בכניסה למסעדה .
המסעדה שומרת על יציבות וסטנדרטים גבוהים לאורך השנים. השנה חוגגת קלאליס 7 שנים לפתיחתה, וכחלק מהחגיגות, ובנוסף לתפריט הרגיל, ייצר השף ויקטור גלוגר תפריט טעימות המורכב מ- 7 מנות ומתעדכן כל חודשיים, ב- 199 ₪ לסועד. במקביל לתפריט הטעימות המסעדה מצרפת תפריט יין במחירים מוזלים.

קלואליס
דרך אבא הלל סילבר 16, רמת גן
טל. 03-5759060, 03-5752445






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה