מקרון שוקולד – עוגיה קלאסית לפסח

חומרים:5 חלבונים1/3 כוס סוכר380 גר' אבקת סוכר40 גר' קקאו200 גר' אבקת שקדיםאופן ההכנה:מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך 1 דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מדי (מרקם של "קצף גילוח").מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית או לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה.מזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת, לעיגולים קטנים, סה"כ 90 עוגיות בתבנית.אופים בטמפרטורה של 160 מעלות 15 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר.חומרים למילוי:100 גר' שוקולד מריר1/2 כוס שמנת מתוקהאופן ההכנה:מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.אופן עריכה:הופכים חצי מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מהמילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות.שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר. אורך חיי מדף: עד 10 ימים.

חומרים:
5 חלבונים
1/3 כוס סוכר
380 גר' אבקת סוכר
40 גר' קקאו
200 גר' אבקת שקדים

אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך 1 דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מדי (מרקם של "קצף גילוח").
מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.
מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית או לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה.
מזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת, לעיגולים קטנים, סה"כ 90 עוגיות בתבנית.
אופים בטמפרטורה של 160 מעלות 15 דקות.
מקררים לטמפרטורת החדר.

חומרים למילוי:
100 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר.
מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד.
משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.

אופן עריכה:
הופכים חצי מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מהמילוי.
מכסים בשארית העוגיות הנותרות.
שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
אורך חיי מדף: עד 10 ימים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר