fbpx

מקרונים ורודים עם ריבת תות שדה

קררו את המקרונים במקרר בקופסאות אטומות עד שתהיו מוכנים להגיש. תנו להם לשבת במשך כמה דקות מחוץ למקרר לפני ההגשה
מתכון מתוק מתוך הסרט החדש 'געגועים מתוקים' שמציג מבחר מיצירותיו של השף הישראלי וכוכב הקונדיטוריה הבינלאומי יותם אוטולנגי אשר שימש יועץ קולינרי להפקה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

ב- 30.12.2021 יעלה בבתי הקולנוע בישראל הסרט 'געגועים מתוקים' – דרמה עם טעם מתוק במיוחד. לצד השחקנים סיליה אימרי, שאנון טרבט, שלי קון, ביל פטרסון ורופרט פנרי-ג'ונס, מככבים בסרט גם הקינוחים אותם הכין השף הישראלי וכוכב הקונדיטוריה הבינלאומי יותם אוטולנגי, אשר שימש יועץ קולינרי להפקה ויצירות מטבחו מוצגות בסרט באופן מעורר תיאבון

 הכנה: שעה, זמן אפייה: 30 דקות

רכיבים

200 גרם קמח שקדים

200 גרם אבקת סוכר

5 חלבוני ביצים בטמפרטורת החדר

1/2 כפית מי ורדים

1/2 כפית צבע מאכל אדום

1 כוס סוכר גבישי

1/4 כוס מים

ריבת תותים למילוי

אופן ההכנה

הוציאו שתי תבניות והניחו עליהן משטח סיליקון בעל שקעים למקרונים או נייר אפייה פשוט.

במידה ואתם משתמשים בנייר אפייה פשוט, ציירו 30 עיגולים שווים על כל נייר כדי להכין לעצמכם תבנית, ואז הפכו את הנייר כך שהציור יפנה כלפי מטה.

לחצו את קמח השקדים ואבקת הסוכר דרך מסננת לקערת בישול. זה ייקח מעט זמן ועבודת ידיים אך זה הכרחי לקבלת הטקסטורה של העוגיות.

ערבבו אותם יחד בקערה ואז הוסיפו מחצית מנוזל החלבונים, את מי הורדים וצבע המאכל.

השתמשו במרית כדי לקפל ולמעוך את התערובת יחד למשחה אחידה. הניחו את המשחה בצד.

ערבבו את הסוכר והמים במחבת קטנה וחממו לחום בינוני-גבוה. השתמשו במדחום-ממתקים לוודא שהתערובת מגיעה ל- 117 מעלות.

בזמן שהתערובת מתחממת הקציפו במהירות את החלבונים עד שהחומר יוצר שפיצים לבנים נוקשים.

הורידו את המהירות לרמה נמוכה והמשיכו להקציף את החלבונים בזמן שהסוכר מגיע לטמפרטורה הרצויה בתנור. משהגיע הסוכר לטמפרטורה, שפכו אותו בזהירות ובעדינות אל קערת המיקסר עם חלבוני הביצים, ותנו להם להתערבב.

הגבירו את המהירות ותנו לתערובת המרנג להתערבב יחד עד שנעשית לבנה, מנצנצת ומתקררת לטמפרטורת החדר, בערך 10 דקות.

קחו את המרנג והוסיפו אותו בעדינות למשחה בקערת הבחישה. תצטרכו למעוך הכול יחד כדי לשבור את המשחה אל תוך המרנג.

התערובת אמורה להיעשות חלקה, נוצצת, ובעלת צבע ורדרד עדין.

מלאו ½ מהתערובת לתוך שקית זילוף עם פתיחה של 1.5 ס"מ. החזיקו את קצה השקית מעל מרכזו של עיגול המרנג הראשון על המגש שלכם, ולחצו בעדינות עד שהוא מתמלא.

אם יש נקודה קטנה למעלה, אל תדאגו, היא תתמזג.

מלאו את התבנית הראשונה בצורה זו, ואז חזרו על כך עם שאר המרנג בתבנית השנייה.

הפטיסרי של הסרט ושל השף קונדיטור יותם אוטולנגי

 עכשיו מגיע החלק המלחיץ אך ההכרחי

הרימו את נייר האפייה כ- 20 ס"מ מעל לשיש, ותנו לו ליפול על השיש. הפעולה תוציא את בועות האוויר כדי ליצור חלק עליון רך וחלק.

תנו לתבניות לשבת בחוץ בערך 30 דקות כדי להתייבש ולהתקשות.

כשכמעט יעברו 30 דקות הציבו רשת אפייה במרכז התנור וחממו אותו מראש לחום של 180 מעלות.

אפו את התבנית הראשונה למשך 6 דקות, סובבו את התבנית כדי לוודא אפייה שווה, ותנו למקרונים להישאר באפייה עוד 7-6 דקות.

הוציאו את התבנית ותנו למקרונים להתקרר לחלוטין, ואפו את התבנית השנייה באותה הדרך. תנו גם לתבנית השנייה להתקרר לחלוטין.

חברו את העוגיות על ידי מריחת כמות של בערך כפית ריבת-תותים על הצד השטוח של אחת העוגיות.

הציבו מקרון נוסף באותו הגודל מעל, וסובבו בעדינות כדי לוודא שהמילוי נמרח לקצה ושהכריך מוחזק יחדיו.

קררו אותם במקרר בקופסאות אטומות עד שתהיו מוכנים להגיש. תנו להם לשבת במשך כמה דקות מחוץ למקרר לפני ההגשה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר