מרץ באיש הענבים: מתכוננים לפסח ומגוון פעילויות

סדנת אפיית קינוחים אישיים ויין של איש הענבים ו'טרטין קינוחים'. במהלך הסדנא יוכנו ארבעה מתכונים: פונדנט שוקולד במילוי טראפלס שוקולד לבן טרופי, קינוח מיוחד לפסח : "שוטים" של מוס נוגט אגוזים בכוסות זכוכית, בעיטור טופי אספרסו על מצע אגוזים מסוכרים, קרמבו שוקולד לבן בניחוח ארל גריי, טארטלט אישי במילוי קרם פטיסייר ותותים טריים

הקורס המקיף לתרבות היין
19.03.07, יום שני בשעה 23.00 – 20.00

הקורס המקיף לתרבות היין הנו הקורס היוקרתי והראשי של מרכז ההדרכה "איש הענבים".
הקורס נולד מתוך רצון אמיתי להעניק לכל אדם שוחר יין או כזה המעוניין ללמוד אודות עולם היין – מושגי יסוד, הכוונה ומיטב האינפורמציה, על מנת לאפשר לו להיכנס לעולם קסום זה.
במהלך הקורס יטעמו למעלה מ-35 סוגי יינות איכותיים שונים מהארץ והעולם, זאת כדי לחדד את חוש הריח וחוש הטעם.
למסיימי הקורס תינתן תעודת גמר רשמית.
מחיר רגיל : 949 ש"ח
מחיר לחברי המועדון : 799 ש"ח
מחיר לזוג או יותר : 749 ש"ח לאדם

צוהר לעולם היין
19.03.07, יום שני בשעה 23.00 – 20.00

עולם היין במבט מהצד נראה לנו לעיתים זר ומתנשא, טקס טעימת היין והרחתו נראים כהצגה שמטרתה לזכות באהדת החברים מסביב. עולם היין במבט מהצד נראה לנו לעיתים זר ומתנשא, טקס טעימת היין והרחתו נראים כהצגה שמטרתה לזכות באהדת החברים מסביב.
אז על מה כל הרעש? מדוע מומלץ לשתות יין אדום כליווי למנה בשרית? האם זה נכון בכל המקרים?
מהיכן מגיע מנהג השקת הכוסות? מדוע שוויים של יינות מגיע לעיתים לאלפי דולרים? האם ניתן לייצר יין לבן מענבים אדומים?
על שאלות אלו ועוד רבות אחרות נענה בסדנת היכרות מרתקת בת 3 שעות בה נטעם 6 סוגי יינות.
נושאים נוספים: תולדות היין בארץ ובעולם, תמורות בתעשיית היין הישראלית בשנים האחרונות, אמנות הטעימה המקצועית – עולם היין דרך חמשת החושים: מהי טעימה מקצועית ואיך מבצעים אותה, מה הפרמטרים שמתחשבים בהם בטעימה המקצועית, מדוע מערסלים את הכוס, מה פירוש המונח "אפיצות", הבדלים בין כוסות והשפעתם על הטעימה, מושגים מעולם היין, קריאת תוויות.
טעימה השוואתית של יינות אדומים ולבנים.
מחיר רגיל: 239 ש"ח
מחיר לחברי המועדון: 199 ש"ח
הסדנא מלווה בלחמים, חמאות, גבינות משובחות, ירקות ומים מינרלים.

חדש ב'איש הענבים': סדנת אפיית קינוחים אישיים ויין
15.03.07, יום חמישי בשעה 23.00 – 19.00

בית איש הענבים ו'טרטין קינוחים' חברו על מנת להציע לכם סדנא חוויתית, מיוחדת ומתוקה במיוחד.
במהלך הסדנא יוכנו ארבעה מתכונים:
פונדנט שוקולד במילוי טראפלס שוקולד לבן טרופי
קינוח מיוחד לפסח : "שוטים" של מוס נוגט אגוזים בכוסות זכוכית, בעיטור טופי אספרסו על מצע אגוזים מסוכרים
קרמבו שוקולד לבן בניחוח ארל גריי
טארטלט אישי במילוי קרם פטיסייר ותותים טריים
מהמנות המוכנות ניתן יהיה לקחת ב – Take away הביתה ולהשוויץ לחברים.
ומה עוד? 3 מתכונים נוספים שיוסברו ויחולקו למשתתפים, הדרכת יין הכוללת טעימת יינות קינוח והתאמתם לקינוחים השונים, הסבר טכניקות אפייה, חשיפה לחומרי גלם מקצועיים כמו שוקולד בלגי, מחית נוגט, נפאז' ("הברקה" לפירות), חוברת מתכונים אישית.
את הסדנא תעביר השפית קונדיטורית, ליון מ'טרטין פטיסרי' יחד עם חיים גן.
מחיר רגיל: 270 ש"ח מחיר לחברי המועדון: 225 ש"ח
מחיר מיוחד לזוג: 400 ש"ח
במהלך הסדנא יוגש כיבוד קל
מספר המקומות מוגבל ל– 16 משתתפים ומותנה בהרשמה.

מפגש יינות קינוח ומבעבעים
23.03.07, יום שישי בשעה 18.00 – 15.00
28.03.07, יום רביעי בשעה 23.00 – 20.00

(מפגש מתוך הקורס המקיף לתרבות היין)
הכול אודות השמפניה – השיטה המסובכת בעולם. הזנים השונים מהם מופקים כיום יינות מבעבעים, ותהליכי הייצור. השיטות השונות לייצור יינות קינוח – בוטריטיס, אייסווין, בציר מאוחר.
במפגש יטעמו 3 יינות מבעבעים ו- 3 יינות קינוח.
מחיר: 239 ש"ח מחיר לחברי המועדון: 199 ש"ח
המחיר כולל כיבוד קל: גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרלים.

מפגש יינות לבנים
21.03.07, יום רביעי בשעה 23.00 – 20.00
(מפגש מתוך הקורס המקיף לתרבות היין)
תהליכי הייצור של היינות הלבנים, אומנות טעימת היין הלבן, ארומות וניחוחות אופייניים וייחודיים ליינות לבנים, הבדלים בין שיטות ייצור, יינות יבשים וחצי יבשים והתאמת יין לבן לאוכל.
במפגש יטעמו 6 סוגי יינות לבנים.
מחיר: 239 ש"ח
מחיר לחברי המועדון: 199 ש"ח
המחיר כולל כיבוד קל: גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרלים.

מפגש יינות אדומים
16.03.07, יום שישי בשעה 18.00 – 15.00
26.03.07, יום שני בשעה 23.00 – 20.00

(מפגש מתוך הקורס המקיף לתרבות היין)
תהליכי הייצור של יינות אדומים תוך שימת דגש על חשיבות החבית, זני ענבים מאזורים שונים בעולם ומאפייניהם וההבדלים בין עולם חדש לישן.
במפגש יטעמו 6 סוגי יינות אדומים.
מחיר: 239 ש"ח
מחיר לחברי המועדון: 199 ש"ח
המחיר כולל כיבוד קל: גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרלים.

סדנת יין ושוקולד
25.03.07, יום ראשון בשעה 22.00 – 20.00

בעבר צרכו אותו על מנת לחזק את האון הגברי ובשנת 600 לפני הספירה ערכו היה גדול מזהב.
כיום, ישנם מחקרים המראים כי השילוב בינו ובין יין וצריכתם היום-יומית מוסיפה כשש שנים לחיים.
סדנה מרתקת אשר תלווה בטעימת יינות שונים ופרלינים מיוחדים בניחוח בלגי.
בהנחיית: חיים גן – "איש הענבים".
מחיר: 179 ש"ח
מחיר לחברי המועדון: 149 ש"ח
המחיר כולל: פרלינים מובחרים, לחמים, חמאות, מים מינרלים.

ארגז כלים לעולם היין
30.03.07, יום שישי בשעה 18.00 – 15.00

(מפגש מתוך הקורס המקיף לתרבות היין)
טיפים לעולם היין: רכישת יין, אחסון יין, הזמנת יין במסעדה, התאמת יין לאוכל וכו'.
טעימה עיוורת מודרכת של יינות המשקפים את רוב הסגנונות: יינות לבנים, יינות אדומים, ויינות קינוח ומבעבעים.
מספר היינות אשר יטעמו המשתתפים במפגש זה משתנה.
מחיר: 239 ש"ח
מחיר לחברי המועדון: 199 ש"ח
המפגש מלווה בלחמים, חמאה, גבינות משובחות ירקות ומים מינרלים.

הפתעות נוספות בסוף החודש:
סדנת בישול ויין לקראת פסח בשיתוף עם 'אן ואומנות המטבח',
פתיחת תערוכת אומנות חדשה ועוד… היכנסו לאתר



פרטים נוספים באתר "איש הענבים":
www.grape-man.com
טל. 03-5180533

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר