מרק אגסים ודלורית בניחוח קארי

טוחנים את המרק באמצעות בלנדר או מעבד מזון ומקשטים עם מעט שמנת חמוצה ושמיר
יובל בר-נר נציג מועצת מגדלי האגסים האמריקאית בישראל, מציע מתכון למרק שמתאים לחמם את הגוף ואת הנשמה בחורף כשאגסים אמריקאים טעימים כשהם מוקפצים עם ירקות, צלויים או טחונים ומתמזגים היטב במרק

חומרים

1/2 כוס שמן זית כתית

2 בצל צהוב, חצוי וחתוכים לפלחים

1 דלורית

2 אגסי בוסק חלודים קלופים

3 כפות אבקת קארי מתון

2 כוסות סיידר תפוחים

6 כוסות מים

2 כוסות שמנת מתוקה

1 כוס שמנת חמוצה

שמיר רענן

אופן ההכנה

מחממים שמן זית בסיר מרק גדול מעל להבה בינונית.

מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב לעיתים קרובות עד שקיפות.

מוסיפים דלורית חתוכה ומקולפת ואגסים חתוכים לקוביות.

מתבלים במלח ופלפל ומקטינים את החום.

מערבבים מדי פעם עד שהדלורית רכה ומתקרמלת מעט.

מוסיפים אבקת קארי וממשיכים לערבב במשך דקה כדי לתת טעם.

מוסיפים סיידר.

מגבירים את החום לבינוני ומוסיפים מים.

מבשלים עד שהדלורית מבושלת לחלוטין.

מוסיפים שמנת מתוקה וחמוצה ומביאים לרתיחה.

מתבלים במלח ופלפל.

טוחנים את המרק באמצעות בלנדר או מעבד מזון.

להגשה

מקשטים עם מעט שמנת חמוצה ושמיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר