חומרים:
1 יח' חזה טבעוף נקי וחתוך לקוביות 3X3 ס"מ
לבסיס הציר:
50 גרם עצם בקר ירך עם מח
2 בצל קלוף, חתוך גדול
6 שיני שום
1 יח' כרישה רחבה ללא ליבה, חתוכה לטבעות גדולות (משאירים מעט להגשה)
4 מקלות סלרי קלופים, חצויים
2 יח' גזר קלוף, חתוך לעיגולים גדולים
שורש פטרוזיליה קלוף, חתוך גס
3 ענפי למון גראס, עם שורשיהם
אצבע ג'ינג'ר מגורדת
3 עלי כפיר ליים
3 פרוסות גלנגל מיובש
10 מל' שמן סויה
20 גר' סוכר דמררה
10 מל' חומץ אורז
10 מל' טריאקי
5 מל' שמן סומסום
אצת קומבו
10 מל' מירין
להגשה:
לימון
צ'ילי אדום, חתוך לאליפסות דקיקות
חופן נבטים סינים
1 אנדיב
עלים מופרדים ונקיים של פטרוזיליה, כוסברה ובזיל
שני גבעולי בצל ירוק, חתוכים לאליפסות דקיקות
מנגו מאיה בקוביות של 2X2 ס"מ
אופן ההכנה:
שמים את הסוכר בסיר ומחממים על אש קטנה, מוסיפים מעט מים והופכים את הסוכר בזהירות לקרמל.
מוסיפים את הלמון גראס, עלי הגלנגל וכפיר הליים. מוסיפים את העצם.
לאחר מכן מוסיפים את הירקות לבסיס הציר לפי סדר הופעתם.
לאחר שהירקות מתרככים, מוסיפים את המירין.
כשמעט האלכוהול שבו מתאדה, מוסיפים ליטר וחצי מים בערך. חותכים את אצת הקומבו ומוסיפים.
מותירים לרתיחה קלה על אש קטנה – בינונית.
מותירים בבעבוע קליל כ -15 דקות, במהלכן מכפים את ה"קצף", ומסירים מהאש.
מסננים את נוזל המרק מגורמיו. ראשית מסננים במסננת עבה, ולאחר מכן מעבירים דרך מסננת דקה.
מוסיפים את החומץ, האורז, הסויה והטריאקי. מרתיחים מעט מהנוזל על אש גבוהה.
חולטים את החזה בנוזל זה (כ-4 דקות).
מביאים את המרק לרתיחה.
מכינים בקעריות מספר קוביות מנגו, אליפסת צ'ילי, מעט נבטים ורבע אנדיב.
בוזקים את המרק הרותח אל הקעריות, מוסיפים כמה קוביות עוף חלוט, עלי הכוסברה, הבזיל, טבעת לימון, בצל ירוק, ומגישים.