מרק אפונה

החומרים:1 ק"ג אפונה יבשה (בחצאים)1 בצל קצוץ דק2 כפות שמן3 גזרים3 גבעולי סלרי3 שיני שום חצויות2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנותמלח ופלפל שחור1 כפית רוזמרין1 כפית מרווה2 גבעולי פטרוזיליה2 כפות אבקת מרק עוףצלעות בקר מעושנות , או נקניקיות מעושנות אופן ההכנה:מבררים את האפונה ושוטפים במים.מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן.קוצצים את הגזר, הסלרי ותפוחי האדמה, ומוסיפים לסיר עם חצי כוס מים. מבשלים על אש קטנה עד שהירקות מתרככים מעט.מוסיפים את כל האפונה, השום, הרוזמרין, המרווה והפטרוזיליה. מוסיפים כ-6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך שעה.מוסיפים את הצלעות או הנקניקיות, ומבשלים חצי שעה נוספת.מורידים מהאש, מוציאים את הבשר ומעבירים את המרק דרך מסננת בעזרת כף עץ. מוסיפים את הבשר ומגישים. אפשר להוסיף מעט טבסקו בהגשה.

החומרים:
1 ק"ג אפונה יבשה (בחצאים)
1 בצל קצוץ דק
2 כפות שמן
3 גזרים
3 גבעולי סלרי
3 שיני שום חצויות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור
1 כפית רוזמרין
1 כפית מרווה
2 גבעולי פטרוזיליה
2 כפות אבקת מרק עוף
צלעות בקר מעושנות , או נקניקיות מעושנות

אופן ההכנה:
מבררים את האפונה ושוטפים במים.
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן.
קוצצים את הגזר, הסלרי ותפוחי האדמה, ומוסיפים לסיר עם חצי כוס מים.
מבשלים על אש קטנה עד שהירקות מתרככים מעט.
מוסיפים את כל האפונה, השום, הרוזמרין, המרווה והפטרוזיליה.
מוסיפים כ-6 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך שעה.
מוסיפים את הצלעות או הנקניקיות, ומבשלים חצי שעה נוספת.
מורידים מהאש, מוציאים את הבשר ומעבירים את המרק דרך מסננת בעזרת כף עץ.
מוסיפים את הבשר ומגישים.
אפשר להוסיף מעט טבסקו בהגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר