fbpx

מרק ארטישוק ואספרגוס מוקרם

מצרכים1 חבילה אספרגוס טרי4 לבבות ארטישוק טריים ומנוקים1 תפוח אדמה1 בצל קטן2 שיני שום1 גבעול סלרי אמריקאי50 גרם חמאה 4 כוסות מיםמלחפלפל לבןאגוז מוסקטסוכר100 גרם שמנת מתוקהאופן ההכנהקוטמים את פרחי האספרגוס ומניחים בקערה עם מים רותחים ל- 2-3 דקות, מעבירים לקערה עם מים קרים ומצננים.חותכים את שאר הירקות לקוביות ומאדים בחמאה כ- 2-3 דקות, מוסיפים את המים ומבשלים כ- 1/2 שעה עד לריכוך הירקות.טוחנים את המרק במעבד מזון, מתבלים ומוסיפים את השמנת, מסננים, טועמים שוב ומשפרים את הטעם. להגשהיוצקים את המרק לקעריות, במרכז כל קערית מניחים כף שמנת מתוקה ו- 3-4 פרחי אספרגוס ומגישים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים
1 חבילה אספרגוס טרי
4 לבבות ארטישוק טריים ומנוקים
1 תפוח אדמה
1 בצל קטן
2 שיני שום
1 גבעול סלרי אמריקאי
50 גרם חמאה
4 כוסות מים
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
סוכר
100 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה
קוטמים את פרחי האספרגוס ומניחים בקערה עם מים רותחים ל- 2-3 דקות, מעבירים לקערה עם מים קרים ומצננים.

חותכים את שאר הירקות לקוביות ומאדים בחמאה כ- 2-3 דקות, מוסיפים את המים ומבשלים כ- 1/2 שעה עד לריכוך הירקות.

טוחנים את המרק במעבד מזון, מתבלים ומוסיפים את השמנת, מסננים, טועמים שוב ומשפרים את הטעם.

להגשה
יוצקים את המרק לקעריות, במרכז כל קערית מניחים כף שמנת מתוקה ו- 3-4 פרחי אספרגוס ומגישים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר