מרק בטטה עם פקאנים מסוכרים

 

ל- 5 מנות/סועדים

חומרים:
50 גר' חמאה
2 בצלים קלופים וקצוצים
2 כרישות קצוצות דק
3 גזרים קלופים קצוצים
250 גר' תפו"א קלופים חתוכים לקוביות
1 ק"ג בטטות קלופות חתוכות לקוביות
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
עלה דפנה
¾ כוס יין לבן
5 כוסות ציר מרק עוף


אופן ההכנה:
ממיסים חמאה בסיר כבד, מאדים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים כרישה, גזרים, תפוח אדמה ובטטה.
מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
מאדים כ– 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים לסיר עלה דפנה ויין לבן ומבשלים כשעה עד שכל הירקות מתרככים.
מוציאים את עלה הדפנה, מרסקים במעבד מזון או בלנדר עד שמקבלים מחית אחידה.

אופן ההגשה:
יוצקים לקעריות הגשה ומקשטים בפקאנים מסוכרים קצוצים במרכז.



ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה