מרק בצל צרפתי

 

מרק בצל הוא אחד ממאכלי החורף הכי צרפתיים שיש – לוהט, מתפקע מבצלים רכים ומקורמלים, עם פרוסת באגט קלוי וגבינה חריפה מותכת מעל – אין מה לומר, הצרפתים יודעים איך להתמודד עם צינת החורף – נסו ותראו

מרכיבים (ל-6 מנות):
1 ק"ג בצל
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
1 ו-1/2 ליטרים מרק צח (בקר, עוף או ירקות)
1 כוס יין לבן יבש
מלח, פלפל
12 פרוסות באגט
100 גרם גבינת גרוייר מגוררת

אופן ההכנה:
קולפים את הבצלים ופורסים אותם לפרוסות דקות.
מתיכים בסיר גדול את החמאה ומוסיפים את הבצלים.
מבשלים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה מדי פעם, כ-15 דקות או עד שהבצלים מתרככים ומשחימים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהוא נבלע בבצל ואינו מותיר גושים.
מוסיפים את המרק ואת היין, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
מניחים את פרוסות הבאגט על תבנית וקולים אותן מתחת לגריל שבתנור או במצנם, עד שמשחימות משני הצדדים.
כשהמרק מוכן, מתקנים את התיבול ויוצקים לצלחות עמוקות חסינות חום.
מניחים בכל צלחת 2 פרוסות באגט קלויות ומפזרים למעלה גבינה מגוררת.
מניחים את הצלחות על מגש אפייה גדול ומכניסים מתחת לגריל של התנור למספר דקות, עד שהגבינה מותכת.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה